30

Nέα προθεσμία ζήτησε και έλαβε ο Σάκης Κεχαγιόγλου προκειμένου να απολογηθεί για αδικήματα όπως σύσταση και συμμορία, δωροδοκία δικαστή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ο δικηγόρος θα προσέλθει εκ νέου στον ειδικό εφέτη ανακριτή στις 20 Δεκεμβρίου.

Σε δηλώσεις του κατά την έξοδό του απο το ανακριτικό γραφείο, ο κ. Κεχαγιόγλου αρνήθηκε τις κατηγορίες και αφού τόνισε πως ουδέποτε κατέθεσε ποσό σε δικαστή, συμπλήρωσε τα εξής:

«Η εικόνα που έχει δημιουργηθεί για το πρόσωπό μου είναι απόλυτα παραπλανητική και παραπειστική. Είμαι βέβαιος ότι θα αποδειχθεί η αθωότητά μου. Οι κατηγορίες είναι αναντίστοιχες με το αποδεικτικό υλικό που έχω δει.»

Όπως περιγράφεται στις 25 σελίδες του κατηγορητηρίου, ο δικηγόρος είχε εισπράξει συνολικά από τους πελάτες του το ποσό των 457 χιλιάδων ευρώ, με τα οποία «τροφοδοτούσε» την πρώην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία.

Oι δύο εφέτες ανακριτές Γιάννης Σίδερης και Γιάννης Φιοράκης έχουν συντάξει δύο κατηγορητήρια: στο ένα περιγράφεται η σχέση του δικηγόρου με τον υπόδικο δικαστή Ευάγγελο Καλούση και το άλλο τη σχέση του με την Αντωνία Ηλία.

Εν τω μεταξύ, κάθειρξη 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στον καθέναν επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Γιάννη Καλαμιώτη και τη σύζυγό του, Χριστίνα, για την κατηγορία της αγοράς και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την εμπορία.

Το ζεύγος Καλαμιώτη φέρεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία από τις ερευνώμενες υποθέσεις του παραδικαστικού κυκλώματος, στην οποία εμπλέκεται η πρώην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία.

Όπως υποστηρίζουν και επανέλαβαν κατά τις απολογίες τους στο δικαστήριο ο Γιάννης Καλαμιώτης και η σύζυγός του, έπεσαν θύματα της πρώην ανακρίτριας, καθώς της έδωσαν 30.000 ευρώ για να μεσολαβήσει σε συνάδελφό της, ώστε να μην προφυλακιστεί αρχικά και στη συνέχεια για να αποφυλακιστεί ο Γιάννης Καλαμιώτης.

Σύμφωνα με τις απολογίες τους, το ποσό επεστράφη τελικά και ο Γιάννης Καλαμιώτης παρέμεινε στη φυλακή.

Το ζευγάρι είχε συλληφθεί το Φεβρουάριο του 2003, έχοντας στην κατοχή του 30 γραμμάρια ηρωίνης. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικό στους δύο, όπως επίσης και τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου για κατηγορούμενους, που συνεργάζονται με την αστυνομία για την εξιχνίαση άλλων υποθέσεων ναρκωτικών.

Στην ίδια υπόθεση ήταν κατηγορούμενοι, για ληστεία, άλλοι 43 αθίγγανοι, καθώς φέρονταν να επιτέθηκαν στους αστυνομικούς που συνέλαβαν το ζευγάρι και να τους είχαν πάρει μεγάλο μέρος των κατασχεθέντων. Την Τετάρτη κρίθηκαν ένοχοι και τους επεβλήθησαν ποινές κάθειρξης έως 6,5 ετών.



Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ