Αισθητή ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης «βλέπει» για το 2006 ο Αλμούνια
Για αισθητή ανάκαμψη της οικονομίας στην ευρωζώνη το 2006 έκανε λόγο ο επίτροπος, αρμόδιος για οικονομικές υποθέσεις Χοακίμ Αλμούνια. Η πρόβλεψη αυτή έγινε λίγα 24ωρα πριν η Κομισιόν δημοσιοποιήσει τις εκτιμήσεις της για την ευρωπαϊκή οικονομία.
Για αισθητή ανάκαμψη της οικονομίας στην ευρωζώνη το 2006 έκανε λόγο τη Δευτέρα ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Χοακίμ Αλμούνια.
Η πρόβλεψη αυτή του επιτρόπου Αλμούνια έγινε λίγα μόλις 24ωρα πριν η Κομισιόν δημοσιοποιήσει τις εκτιμήσεις της για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας κατά τους αμέσως ερχόμενους μήνες στο πλαίσιο της λεγόμενης «φθινοπωρινής έκθεσής» της.
Ωστόσο, ο Αλμούνια δεν έδωσε κάποιο προβλεπόμενο ποσοστό οικονομικής ανάπτυξης.
Επέμεινε πάντως ότι η πολύ μεγάλη αύξηση της εσωτερικής ζήτησης στην ευρωζώνη πρόκειται κατά το τρέχον δεύτερο εξάμηνο του 2005, αλλά και όλο το 2006 να αυξήσει πολύ αισθητά και τον ρυθμό ανάπτυξης.
Ο Ευρωπαίος επίτροπος Αλμούνια επικαλέστηκε την καλή πορεία διάφορων οικονομικών δεικτών το πρόσφατο τρίμηνο και ιδίως του δείκτη των υπηρεσιών, προκειμένου να στηρίξει την ανωτέρω πρόβλεψή του.
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.