Ατολμη η μεταρρύθμιση στο ωράριο των καταστημάτων παραδέχεται ο Δ.Σιούφας
«Το λέω τώρα. Έπρεπε να είμαστε περισσότερο τολμηροί, τελεία και παύλα» δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, αναφερόμενος στη μεταρρύθμιση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.
27
«Εάν ήθελα ή ήθελε η κυβέρνηση να ανοίξει όποιο άλλο θέμα, γνωρίζετε ότι θα το έλεγα ευθέως. Ό,τι αναφέρεται στο ωράριο και περιλαμβάνεται στο νόμο που ψηφίσαμε, και ισχύει από τις 19 Αυγούστου 2005, είναι αυτό που θα ισχύει και στο μέλλον» δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Ο κ. Σιούφας είπε ότι δικαιούται ως πολιτικός να κάνει την αυτοκριτική του τώρα, και όχι εκ των υστέρων ή όταν αλλάζουν οι κυβερνήσεις: «Το λέω τώρα. Έπρεπε να είμαστε περισσότερο τολμηροί, τελεία και παύλα» τόνισε.
Το θέμα του ωραρίου είχαν θέσει νωρίτερα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χρ.Πρωτόπαπας, Ρ.Ζήση και Β.Κεγκέρογλου, οι οποίοι υποστήριξαν ότι δεν ωφέλιμο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Α.Σκυλλάκος είπε ότι η γενικότερη τάση είναι να συγκεντρωθεί ο πλούτος στα χέρια των λίγων, ενώ η βουλευτής του ΣYN Ασημίνα Ξυροτύρη υποστήριξε ότι όλοι οι νεοπροσλαμβανόμενοι είναι μερικής και όχι πλήρους απασχόλησης.
Ο κ. Σιούφας είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα, καθώς έχει περάσει μόλις ένα δίμηνο από την εφαρμογή του σχετικού νόμου. Σχολιάζοντας έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, την οποία επικαλέστηκαν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να αποδείξουν ότι το νέο ωράριο δεν γίνεται αποδεκτό, ο κ. Σιούφας είπε ότι αυτή διεξήχθη σε 90 καταστήματα επί συνόλου 150.000.
Ένταση για την ακρίβεια
Εξάλλου, ένταση προκλήθηκε όταν ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ.Παπαθανασίου επέκρινε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι τα στοιχεία που επικαλούνται για την ακρίβεια στην αγορά είναι επιλεκτικά.
«Τροφοδοτείτε συγκεκριμένες εφημερίδες, με τιμές από δύο συγκεκριμένα σούπερ μάρκετ που είναι ακριβά», είπε ο κ. Παπαθανασίου και τόνισε ότι εάν αναζητηθεί ο μέσος όρος των τιμών, από όλα τα σούπερ μάρκετ, θα φανεί ότι η αύξηση κινείται γύρω από τον πληθωρισμό.
Μετά τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, και μετά από παρέμβαση του προεδρεύοντος Γ.Καλαντζή, ο κ. Παπαθανασίου είπε ότι «παίρνει πίσω» την εκτίμηση που δημιουργήθηκε από τις «συμπτώσεις» ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ δίνουν τα στοιχεία στις εφημερίδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ο Άνταμ Σίλβερ αποκάλυψε ότι η Παρί Σεν Ζερμέν ετοιμάζεται για το NBA Europe
- Greece Pushes Energy Hub Role Linking Saudi Arabia to Europe
- Αιτωλοακαρνανία: Στον ανακριτή ο 44χρονος για τη δολοφονία του 50χρονου – Τι είπε στους αστυνομικούς όταν τον συνέλαβαν
- Αυστραλία: Ένας έφηβος τραυματίστηκε σοβαρά σε επίθεση καρχαρία
- Σοκ στην Μπουντεσλίγκα: Η Άιντραχτ απολύει τον Τόπμελερ!
- Αγνοούνται οκτώ ορειβάτες στον Ταΰγετο – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης
- Γαρυφαλλιά Καληφώνη: Κανείς δεν είναι πλήρης επειδή δείχνει πλήρης στα social media
- Πυρά ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: Ο πρωθυπουργός κάνει μονίμως τον ανήξερο και κυρίως τον ανεύθυνο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)























![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [18.01 – 24.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/POSTER-copy-7-315x220.jpg)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442