43

Υπέρ της υποψηφιότητας του Μιχάλη Παπαγιαννάκη στο Δήμο Αθηναίων ψήφισε, εν μέσω αντεγκλήσεων, η Α Νομαρχιακή Oργάνωση του Συνασπισμού -απόφαση με την οποία έρχεται σε πλήρη ρήξη με τον πρόεδρο του κόμματος Αλ.Αλαβάνο, ο οποίος υποστηρίζει την υποψηφιότητα του 30χρονου νεολαίου Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τα Νέα, η συνεδρίαση κύλησε σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα καθώς η πλευρά που υποστηρίζει την υποψηφιότητα Τσίπρα δεν κατέθεσε πρόταση υπέρ του 30χρονου στελέχους του Συνασπισμού.

Τα μέλη της Νομαρχιακής Οργάνωσης κατέληξαν στην υποψηφιότητα του πρώην ευρωβουλευτή με 13 ψήφους υπέρ, δύο κατά, τρία λευκά και επτά αποχές.

Η απόφαση της Νομαρχιακής Oργάνωσης του ΣΥΝ περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα στην Κουμουνδούρου, καθώς στην Κεντρική Επιτροπή που συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να επικυρώσει ή να απορρίψει την συγκεκριμένη απόφαση, την πλειοψηφία διαθέτουν οι δυνάμεις που υποστηρίζουν τον Αλέκο Τσίπρα.

Κύκλοι της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στην Κουμουνδούρου σχολίαζαν αργότερα πως «η συγκεκριμένη εξέλιξη δικαιώνει και ηθικά και πολιτικά τον Μιχάλη».

Υποστηρικτές της υποψηφιότητας Παπαγιαννάκη τονίζουν, επίσης, πως η Κεντρική Επιτροπή δεν νομιμοποιείται βάσει του καταστατικού να αποφασίσει από τη στιγμή που η υποψηφιότητα Τσίπρα δεν έχει εξεταστεί από τη Νομαρχιακή Επιτροπή.

Την Παρασκευή πάντως συνεδριάζει με το ίδιο αντικείμενο η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, η οποία αναμένεται να ζητήσει ψηφοφορία προκειμένου να «νομιμοποιήσει» το τυπικό σκέλος της υποψηφιότητας Τσίπρα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ