Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Στην αντεπίθεση ο Γ.Παπαθανασίου για το θέμα της ακρίβειας στην αγορά

Στην αντεπίθεση ο Γ.Παπαθανασίου για το θέμα της ακρίβειας στην αγορά

Στο θέμα της ακρίβειας επανήλθε ο Γ.Παπαθανασίου. Απαντώντας στο ΠΑΣΟΚ και σε δημοσιεύματα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης έδωσε διευθύνσεις σούπερ μάρκετ και στοιχεία για τη διαμόρφωση των τιμών σε είδη που πωλούνται σε λιανεμπορικές επιχειρήσεις τροφίμων.

71

Στο θέμα της ακρίβειας επανήλθε την Παρασκευή ο Γιάννης Παπαθανασίου. Απαντώντας τόσο στις επικρίσεις του ΠΑΣΟΚ όσο και σε σχετικά δημοσιεύματα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης έδωσε στη δημοσιότητα διευθύνσεις σούπερ μάρκετ και αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τη διαμόρφωση των τιμών σε είδη που πωλούνται σε λιανεμπορικές επιχειρήσεις τροφίμων.

«Κάλεσα δημόσια το ΠΑΣΟΚ να αποφύγουμε τις ανούσιες αντιπαραθέσεις για το πόσο πωλείται το ένα ή το άλλο προϊόν στο α ή το β σούπερ μάρκετ και να συζητήσουμε για μέτρα και πολιτικές, με τις οποίες μπορούμε να περιορίσουμε το πρόβλημα της ακρίβειας» αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Παπαθανασίου.

«Είμαι όμως υποχρεωμένος» προσέθεσε, «να υπερασπισθώ την αξιοπιστία των στοιχείων που έδωσα στη δημοσιότητα, δίνοντας διευθύνσεις σούπερ μάρκετ και συγκριτικές τιμές, για να αποδείξω ποιοι παραπληροφορούν τους πολίτες. Ποιοι κάνουν μακιγιάζ τιμών και, ακόμα περισσότερο, ότι δύο μήνες μετά μπορούν να αγοράσουν τα ίδια προϊόντα σε ακόμα φθηνότερες τιμές».

Υπενθυμίζεται ότι σε δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νεα την Παρασκευή αναφέρεται ότι η κυβέρνηση «κάνει μακιγιάζ στην ακρίβεια» και πως «χρησιμοποιώντας επιλεκτικά αποδείξεις από συγκεκριμένες αλυσίδες σούπερ μάρκετ με τιμές χαμηλότερες από το μέσο όρο της αγοράς, επιχειρεί να συγκαλύψει την πραγματική έκταση των ανατιμήσεων στα ράφια και της ακρίβειας στην αγορά».

Με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή ο υφυπουργός, τονίζει ότι από τα 12 προϊόντα που αγόρασε το Σεπτέμβριο στο σούπερ μάρκετ στη λεωφόρο Κηφισού 80, μπορεί να πάει οποιοσδήποτε επιθυμεί σήμερα στο ίδιο κατάστημα και να αγοράσει τα έξι από αυτά φθηνότερα και τα υπόλοιπα έξι στις ίδιες τιμές.

«Το πρόβλημα της ακρίβειας δεν αντιμετωπίζεται ούτε με ψεύδη ούτε με λαϊκισμούς. Αλλά αντιμετωπίζεται με άνοιγμα των αγορών, με αυστηρότερους ελέγχους, με υψηλά πρόστιμα εναντίον εκείνων των οικονομικών συμφερόντων που αφέθηκαν ασύδοτα όλα τα προηγούμενα χρόνια να κερδοσκοπούν εις βάρος των καταναλωτών» σημειώνει ο κ. Παπαθανασίου.

Και καταλήγει: «Και τουλάχιστον σε αυτά τα θέματα η σημερινή κυβέρνηση, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, έχει να παρουσιάσει συγκεκριμένο έργο με ονόματα, με διευθύνσεις, με πρόστιμα. Αυτό ίσως να ενοχλεί περισσότερο».


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο