38

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στην Ακρόπολη η τελετή για την απελευθέρωση των Αθηνών από τα κατοχικά στρατεύματα.

Όπως και στις 12 Οκτωβρίου 1944, κοπέλες του Λυκείου Ελληνίδων με εθνικές ενδυμασίες έφεραν τη σημαία της Απελευθέρωσης, η οποία υπό τον ήχο του εθνικού ύμνου ανυψώθηκε στον αττικό ουρανό.

Η εκδήλωση μνήμης και τιμής υπενθυμίζει, όπως είπε ο υφυπουργός Αμυνας Βασίλης Μιχαλολιάκος εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, τους ήρωες του 1940 που με αίμα και θυσία έφεραν πιο γρήγορα το χάραμα της ελευθερίας. Οι Γερμανοί, πρόσθεσε ο ίδιος, πριν από 61 χρόνια παρέδωσαν τα κλειδιά της πόλης, αναγνωρίζοντας τον αγώνα των Ελλήνων που με απαράμιλλο φρόνημα και αδούλωτο πνεύμα φώναζαν πάντα «όχι» σε κάθε κατακτητή.

Σήμερα, είπε ο κ. Μιχαλολιάκος, μπορούμε να εκπέμπουμε τα μηνύματά μας σε όλο τον κόσμο και να υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας δικαιώματα, βάζοντας στοίχημα με την πάταξη της διαφθοράς και τη νίκη της ανεργίας.

Οφείλουμε να διδάξουμε στις νεότερες γενιές, τόνισε ο εκπρόσωπος του Δήμου Αθηναίων και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θ.Μπεχράκης, ότι αυτή δεν είναι μία απλή επέτειος υπενθυμίζοντας τη σημασία της έννοιας των λέξεων ελευθερία και δημοκρατία που απαιτούν σκληρό αγώνα για να αποκτηθούν και επαγρύπνηση για να διατηρηθούν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ