Αυξημένα δημοτικά τέλη και τέλη στάθμευσης θα πληρώσουν οι Θεσσαλονικείς το 2006
Αυξημένα δημοτικά τέλη κατά 5,5%, και τέλη στάθμευσης κατά 7,69%, θα πληρώσουν οι Θεσσαλονικείς το 2006 έπειτα από κατά πλειοψηφία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, στην οποία αντέδρασαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
28
Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης η αύξηση των δημοτικών τελών γεια το 2006 κατά 5,5% και των τελών στάθμευσης κατά 7,69%. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, χαρακτήρισε τα ανταποδοτικά τέλη δίκαια, καθώς, όπως είπε, μεταφράζονται σε υψηλού επίπεδου υπηρεσίες, ενώ σημείωσε ότι οι δαπάνες για πετρέλαιο αυξήθηκαν το 2005 κατά 40%.
Την αντίθεση τους στην αύξηση των δημοτικών τελών εξέφρασαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Μάλιστα, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το δημοτικό συμβούλιο η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Τώρα» του Αγάπιου Σαχίνη πραγματοποιούσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, υποστηρίζοντας ότι η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να διεκδικήσει το 8%του κρατικού προϋπολογισμού, αντί να παίζει «φορομπηχτικό ρόλο».
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος διαμαρτυρήθηκε για την πρωτοβουλία αυτή της παράταξης του κ. Σαχίνη, ενώ κατήγγειλε τη στάση των μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών, γιατί, όπως είπε, κατέγραψαν τις απόψεις των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, αλλά αποχώρησαν από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προτού μιλήσει ο δήμαρχος.
Ο Σπύρος Βούγιας μίλησε για «εισπρακτική μανία» της διοίκησης του δήμου, στην οποία καταλόγισε αναλγησία σε μια δύσκολη χρονιά για τους εργαζόμενους. Επιπλέον, ζήτησε να ληφθεί πολιτική απόφαση για «μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών» και τόνισε ότι υπάρχουν περιοχές της Θεσσαλονίκης, εκτός του αστικού κέντρου, που δεν απολαμβάνουν ικανοποιητικές υπηρεσίες καθαριότητας και φωτισμού.
Αντίθετος με την αύξηση των δημοτικών τελών δήλωσε και ο Τάσος Κουράκης, επισημαίνοντας ότι το εισόδημα των εργαζομένων δέχεται επίθεση εξαιτίας της πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Εξέφρασε δε την άποψη πως οι ανάγκες μπορούν να καλυφθούν με ανακατανομή των πόρων, ενώ πρόσθεσε ότι η διοίκηση του δήμου δίνει έμφαση σε έργα βιτρίνας και όχι στα οξυμένα προβλήματα της πόλης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Οι φόβοι για αναταραχές στην Τεχνητή Νοημοσύνη σπέρνουν αστάθεια στις αγορές
- Χαρίτσης: Η ακροδεξιά νοοτροπία γίνεται κυβερνητική πολιτική και το κράτος δικαίου υπονομεύεται
- Ξέσπασμα του Φαν Ντάικ – «Δεν υπάρχει πρόβλημα στα αποδυτήρια»
- Χουάντσο: «Δύσκολο το παιχνίδι με την Παρτιζάν, κλειδί η άμυνα»
- F1: To Όσκαρ, ο Μπραντ Πιτ και το χρυσό στοίχημα της Apple TV ανεβάζει γκάζια για σίκουελ
- Μπορεί το εμπόριο να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία; – Δίλημμα για Αμερικανούς επιχειρηματίες


