
Η ΕΕ δεν μπορεί να διαπραγματευτεί ειδική σχέση με την Τουρκία, λέει ο Κ.Καραμανλής
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να κάνει πίσω και να διαπραγματευτεί μια «ειδική σχέση» με την Τουρκία, επισημαίνει, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Παρασκευή στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
71
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να κάνει πίσω και να διαπραγματευτεί μια «ειδική σχέση» με την Τουρκία, επισημαίνει, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Παρασκευή στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
«Η ΕΕ αναγνώρισε την Τουρκία ως υποψήφια προς ένταξη χώρα το 1999, χωρίς να διατυπώσει κάποιες επιφυλάξεις αυτού του τύπου. Ο διάλογος είναι θεμιτός, αλλά δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε το παρελθόν. Η ΕΕ πρέπει να διατηρήσει την αξιοπιστία της» τονίζει στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός.
«Θα ήταν μήπως δίκαιο ή ακόμη και έντιμο να πούμε στην Τουρκία ότι αυτό που της προτείνουμε σήμερα δεν είναι ακριβώς αυτό που της προτείναμε πριν από έξι χρόνια;» διερωτάται, προσθέτοντας ότι ο εξευρωπαϊσμός της Τουρκίας είναι «προς το συμφέρον όλων, και ιδιαίτερα της Ελλάδας».
Σύμφωνα με τα αποσπάσματα της συνέντευξης που μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, ο κ. Καραμανλής υπενθυμίζει ότι «κάθε εμπόδιο που δημιουργεί η Τουρκία σχετικά με την αναγνώριση της Κύπρου θα αποτελούσε πρόβλημα για τη διαδικασία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων», που πρόκειται να ξεκινήσουν στις 3 Οκτωβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Μεταγραφικός «πόλεμος» Ίντερ – Μπαρτσελόνα για τον Μπαστόνι
- Ανακούφιση στην Ευρώπη για την ήττα Όρμπαν – Συγχαρητήρια μηνύματα στον Πέτερ Μαγιάρ
- Με μποφόρ και βροχές η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα
- Ουγγαρία: Πανηγυρισμοί στη Βουδαπέστη για την πτώση Όρμπαν
- Ο νέος «Μπολτ» γεννήθηκε: Ο Γκουτ-Γκουτ σπάει τα χρονόμετρα και γράφει ιστορία στα 200 μέτρα
- Τι νέο σηματοδοτεί η 30η Απριλίου για τον προϋπολογισμό – Ανατροπές για ανάπτυξη και πληθωρισμό

