
Την ελπίδα ότι θα έλθουν καλύτερες μέρες για την Ομογένεια εξέφρασε ο κ. Βαρθολομαίος
Στις δυσκολίες και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πατριαρχείο αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο Έδεσσας. Ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε την ελπίδα ότι θα έλθουν καλύτερες μέρες για τους Ομογενείς και το Φανάρι.
30
Στις δυσκολίες και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πατριαρχείο αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο Έδεσσας. Ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε την ελπίδα ότι θα έλθουν καλύτερες μέρες για τους Ομογενείς και το Φανάρι, κάτι που, όπως είπε, δικαιούνται ύστερα από τόσους διωγμούς.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σημείωσε ότι πολλά θα εξαρτηθούν από την 3η Οκτωβρίου και εξέφρασε την ελπίδα να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Αγκυρας – Βρυξελλών θα γίνουν όλες οι αλλαγές, που υπολείπονται για το καλό του τουρκικού λαού, της ομογένειας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Τέλος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην κυβέρνηση αλλά και στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ που υποστήριξαν και υποστηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, «βέβαια» -όπως είπε- «υπό προϋποθέσεις».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Αναμένει διευκρινίσεις για το «απαγορευτικό» των ΗΠΑ η διεθνής ναυτιλία
- Αρκάς: Τι μέρα είναι;
- Εξάρχεια: Εκτός κινδύνου ο 50χρονος που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι – Αναζητούνται οι δύο δράστες
- Έτσι η φύση επηρεάζει μυαλό και σώμα
- Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων μετά το Πάσχα στα σούπερ μάρκετ
- Νέες απειλές Τραμπ: «Μπορεί να περάσουμε από την Κούβα αφού τελειώσουμε με το Ιράν»


