
Ελεύθερη αφέθηκε Ελληνίδα γιατρός που κρατείτο όμηρος στη Βαγδάτη
Ελληνίδα γιατρός, μέλος ομάδας που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στο Ιράκ, απήχθη το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βαγδάτη, αλλά αφέθηκε ελεύθερη την Παρασκευή. Η Ελένη Σωτηρίου είναι μέλος της ομάδας γιατρών που προσφέρει υπηρεσίες στο Ιράκ.
36
Ελληνίδα γιατρός, μέλος ομάδας που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στο Ιράκ, απήχθη το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βαγδάτη, αλλά αφέθηκε ελεύθερη την Παρασκευή, έγινε γνωστό το απόγευμα.
Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Mega, η Ελένη Σωτηρίου, μέλος της ομάδας Γιατροί της Καρδιάς, μετέβη στο Ιράκ μέσω Κύπρου και Συρίας, και τα ίχνη της αγνοούνταν από τις 12.00 την Τετάρτη, όταν είχε την τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία με τον σύζυγό της στη Ρόδο.
Από το υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώθηκε ότι «κατά τις 20:00 τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδος), σήμερα, από την πρεσβεία της Ελλάδος στη Βαγδάτη επιβεβαιώθηκε ότι η κα. Ελένη Σωτηρίου, με την οποία είναι σε επικοινωνία η πρεσβεία μας, βρίσκεται σώα και αβλαβής σε ξενοδοχείο της ιρακινής πρωτεύουσας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Ελ Σαλβαδόρ κατέγραψε το 2025 τη μαζικότερη φυγή δημοσιογράφων μετά τον εμφύλιο πόλεμο
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαρακτηρίζει «φυτώριο» τρομοκρατίας την Ευρώπη και επιτίθεται στις αριστερές δυνάμεις της
- Μεξικό: Οι δολοφονίες δημοσιογράφων σχεδόν διπλασιάστηκαν το 2025
- Μέση Ανατολή: Μπαχρέιν και ΗΑΕ ζητούν από το ΣΑ του ΟΗΕ αποφασιστική απάντηση στις επιθέσεις του Ιράν
- Λίβανος: Το Ισραήλ βομβαρδίζει ξανά τη Βηρυτό
- Γαλλία: Ο πάπας Λέων ΙΔ’ μπορεί να επισκεφτεί τη χώρα στα τέλη Σεπτεμβρίου