
Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου οι αποφάσεις επί των εκκρεμών δικαστικών υποθέσεων
Προθεσμία μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2005 δίνεται σε όλους τους δικαστές για να εκδώσουν αποφάσεις επί εκκρεμών υποθέσεων, βάσει εγκυκλίου που διαβιβάστηκε στους προέδρους των Τριμελών Συμβουλίων Διοίκησης και τους προϊσταμένους των Εφετείων και Πρωτοδικείων.
71
Εγκύκλιο, με την οποία επισημαίνει ότι όλοι οι δικαστές θα πρέπει να έχουν εκδώσει τις αποφάσεις επί των εκκρεμών υποθέσεων που έχουν, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του 2005, διαβίβασε την Πέμπτη ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ρ.Κεδίκογλου, προς τους προέδρους των Τριμελών Συμβουλίων Διοίκησης και τους προϊσταμένους των Εφετείων και Πρωτοδικείων της χώρας.
Ο κ. Κεδίκογλου αναφέρει ότι μετά την εφαρμογή του Ν. 3327/2005 για την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης, οι δικαστές πρέπει να εκδίδουν τις αποφάσεις τους μέσα σε ένα οκτάμηνο από την συζήτηση των υποθέσεων. Σε αντίθετη περίπτωση θα τους αφαιρείται η δικογραφία και θα παραπέμπονται στο πειθαρχικό.
Ο νέος νόμος για το οκτάμηνο, σύμφωνα με την εγκύκλιο, καταλαμβάνει και τις υποθέσεις που εκκρεμούν. «Κανονικά» αναφέρει ο κ. Κεδίκογλου, οι δικαστές πρέπει με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, που αρχίζει 16 Σεπτεμβρίου 2005, σύμφωνα με την ερμηνεία του νέου νόμου, να δημοσιεύσουν τις αποφάσεις επί των υποθέσεων που έχουν συζητήσει στο ακροατήριο μέχρι σήμερα».
Όμως, προκειμένου να προσαρμοστούν στις νέες διατάξεις του νόμου και να περαιώσουν τις εργασίες τους, πρέπει έως 31 Οκτωβρίου 2005 να εκδώσουν όλες τις αποφάσεις επί των εκκρεμών υποθέσεων που έχουν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- «Είναι απαίσιο! Θα το λατρέψεις» – Η Σάντρα Μπούλοκ «έριξε» το Instagram – Η Τζένιφερ Άνιστον, τα ρεκόρ, το τρολάρισμα
- Είμαστε φτιαγμένοι από… πλαστικό; Η αόρατη απειλή που «κυλάει» στις αρτηρίες μας
- Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Γκιουλέρ το 0-1 για τη «βασίλισσα», ισοφάρισε σε 1-1 ο Πάβλοβιτς (vids)
- Γιατί είμαστε όλοι τόσο κουρασμένοι; Τα σοκαριστικά στοιχεία για τη συλλογική μας αϋπνία
- Στο νοσοκομείο η Μαρίζα Κωχ – «Ένας ακόμη σκληρός Απρίλης» γράφει
- Πλούσιοι και «αθάνατοι»: Η βιομηχανία του biohacking και το νέο ταξικό σύνορο