Ασυμβίβαστο για τους υποψηφίους σε δημοτικές και βουλευτικές εκλογές προωθεί το ΠΑΣΟΚ
Το ασυμβίβαστο μεταξύ υποψηφίου δημάρχου και υποψήφιου στις επόμενες βουλευτικές εκλογές αποφάσισε (με ορισμένες εξαιρέσεις) το ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, απομακρύνεται το ενδεχόμενο προκριματικών εκλογών για την ανάδειξη των υποψηφίων στις εκλογές του 2006.
30
Το ασυμβίβαστο μεταξύ υποψηφίου δημάρχου και υποψήφιου στις επόμενες βουλευτικές εκλογές αποφάσισε (με ορισμένες εξαιρέσεις) το ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, φαίνεται ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο προκριματικών εκλογών για την ανάδειξη των υποψηφίων στις εκλογές του 2006 για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Όπως αναφέρεται στα Νέα της Πέμπτης, η Επιτροπή Εκλογικών Διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να εξαιρέσει από το ασυμβίβαστο τις υπερνομαρχίες, τις μεγάλες νομαρχίες και τους μεγάλους δήμους . Όπως αναφέρθηκε, το ασυμβίβαστο δεν θα ισχύσει στις περιπτώσεις που θα υπάρξει επιλογή με πολιτικά κριτήρια.
Επίσης, όλα δείχνουν ότι δεν θα πραγματοποιηθούν προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη υποψήφιων δημάρχων και νομαρχών. Η Επιτροπή αποφάσισε να διενεργηθούν προκριματικές εκλογές κατά περίπτωση και μόνο εφόσον έχουν εξαντληθεί όλα τα πολιτικά μέσα επιλογής υποψηφίων.
Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στην κοινή συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου και Επιτροπής, μετά την επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πυρηνικά όπλα: Παγκόσμια ανησυχία καθώς έληξε η τελευταία συμφωνία ΗΠΑ – Ρωσίας για τον έλεγχό τους
- Από το Sell America στο Buy Europe – Aλλάζουν στρατόπεδο (;) οι επενδυτές
- Βενεζουέλα: Αποφυλάκισε άλλους 17 πολιτικούς κρατούμενους
- Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα διαβουλεύσεων ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία με διαμεσολάβηση των ΗΠΑ
- Roblox: Η Αίγυπτος προστέθηκε στη λίστα των χωρών που μπλοκάρουν την πρόσβαση στην πλατφόρμα
- Παγκράτι: Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο έξω από τράπεζα
