43

Με αποκλεισμό επτά νησιών στη διάρκεια του χειμώνα απειλούν οι ακτοπλόοι, εάν δεν δεν αρχίσουν το συντομότερο έργα αναβάθμισης των προβληματικών λιμανιών.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα Νέα, προειδοποιούν ότι θα καταθέσουν αγωγές και μηνύσεις στην περίπτωση που τα πλοία παθαίνουν ζημιές εξαιτίας της ακαταλληλότητας των λιμανιών.

Στο σχετικό υπόμνημα που απέστειλαν στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και στους Οργανισμούς λιμένων, οι ακτοπλόοι επικαλούνται υπόμνημα και της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού, σύμφωνα με το οποίο η κατάσταση στα περισσότερα λιμάνια της χώρας κρίνεται απαράδεκτη.

Τα λιμάνια, που κατά τους ακτοπλόους είναι προβληματικά, είναι της Ανδρου, της Σύρου, της Σάμου, της Λέρου, της Πάτμου, της Φολεγάνδρου και των Κυθήρων.

Εκτός αυτών, προβληματικά χαρακτηρίζονται άλλα πέντε λιμάνια. Μεταξύ αυτών, της Πάρου, της Σικίνου, της Καλύμνου και των Αντικυθήρων.

Οι εφοπλιστές ζητούν, επίσης, να γίνουν παρεμβάσεις και στο λιμάνι του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, ζητούν τη δημιουργία χερσαίων υποδομών και επιβατικών σταθμών για την εξυπηρέτηση των επιβατών, μέτρα καθαρισμού και εκβάθυνσης του λιμανιού σε ορισμένες περιοχές, καθώς και τη ματαίωση της εγκατάστασης του ΥΕΝ στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη, επειδή -όπως υποστηρίζουν- θα δημιουργείται μεγάλος συνωστισμός αυτοκινήτων και πεζών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ