28

Το πνευματικό κέντρο της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως θεμελίωσε τη Δευτέρα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος ο οποίος επισκέφθηκε στη συνέχεια και την Μονάδα κοινωνικής φροντίδας «Αγιος Παντελεήμων».

Κατά την τελετή θεμελίωσης, ο κ. Χριστόδουλος έκανε λόγο για «στενή συνεργασία Εκκλησίας και πολιτικών», σχέση που, σύμφωνα με τον ίδιο, «οικοδομήθηκε με θυσίες και κόπους και δεν πρέπει να γκρεμισθεί».

Νωρίτερα, στο κήρυγμά του, μετά την λειτουργία στον καθεδρικό ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως, ο κ. Χριστόδουλος έκανε «άνοιγμα» προς τους ετερόδοξους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σήμερα που καταργούνται τα σύνορα δεν εννοείται να κλεινόμαστε, στο όνομα της ορθοδοξίας, στον εαυτό μας» και προσθέτοντας πως «είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε βήματα σε ετερόδοξους».

Τόνισε επίσης ότι «όταν η εκκλησία λέει πράγματα που ενοχλούν, όλοι συσπειρώνονται εναντίον των υπηρετών του Θεού».

Ο Αρχιεπίσκοπος ολοκλήρωσε αργά το μεσημέρι τη διήμερη επίσκεψή του στην Θεσσαλονίκη, ύστερα από πρόσκληση της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως με την ευκαιρία της πανήγυρης του ιερού ναού Τιμίου Προδρόμου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ