Εκτός ελέγχου μαίνονται δεκάδες πυρκαγιές στην κεντρική και βόρεια Πορτογαλία
Αγωνιώδη μάχη δίνουν πάνω από 2.700 άνδρες των πυροσβεστικών δυνάμεων της Πορτογαλίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν δεκάδες πυρκαγιές που μαίνονται ανεξέλεγκτες και κατακαίουν δασικές εκτάσεις. Αεροπορικές ενισχύσεις από Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία.
51
Αγωνιώδη μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Πορτογαλίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν δεκάδες πυρκαγιές που μαίνονται ανεξέλεγκτες και κατακαίουν δασικές εκτάσεις. Αεροπορικές ενισχύσεις από Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία.
Περισσότεροι από 2.700 πυροσβέστες βρίσκονται επί ποδός στα πύρινα μέτωπα, κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια Πορτογαλία που πλήττεται από τη χειρότερη περιόδο ξηρασίας μετά το 1945. Από τις δεκάδες πυρκαγιές, οι 27 μαίνονται ανεξέλεγκτες. Στη μάχη με τις φλόγες συνδράμουν επίσης 795 πυροσβεστικά οχήματα και 31 αεροπλάνα.
Έπειτα από ισπανική έκκληση για συνδρομή της ΕΕ, στις επιχειρήσεις συμμετέχουν δύο Canadair από τη Γαλλία και ένα από την Ισπανία, που έφθασαν την Κυριακή στην Πορτογαλία. Αναμένονται άλλα τρία γερμανικά ελικόπτερα και ένα ιταλικό Canadair.
Η Γερμανία θα στείλει επίσης 25 ειδικούς για να συνδράμουν τους Πορτογάλους πυροσβέστες στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που πλησίασαν τη νύκτα της Κυριακής την Κόιμπρα, την τρίτη σε μέγεθος πόλη της Πορτογαλίας.
Μέχρι στιγμής 13 άτομα, εκ των οποίων οι δέκα πυροσβέστες, έχουν χάσει τη ζωή τους στη μάχη με τις φλόγες, ενώ έχουν καεί χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Αιματηρό επεισόδιο στο Γαλάτσι – Δύο τραυματίες στο νοσοκομείο
- Μιλάνο: Σοβαρά επεισόδια με αφορμή τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες – Συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας
- «Για πάντα στις καρδιές μας»: Το συγκινητικό βίντεο της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα θύματα της Θύρας 7 με πλάνα από το νέο μουσείο!
- Γκλάντμπαχ-Λεβερκούζεν 1-1: Οι «ασπιρίνες» ισοφάρισαν με αυτογκόλ και είχαν δοκάρι
- Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στην ΕΡΤ
- Μετρό: Προσοχή έρχονται αλλαγές – Ποιες ώρες και μέρες κλείνουν νωρίτερα οι σταθμοί