Βολές του Πάπα σε όσους μετατρέπουν τη θρησκεία σε καταναλωτικό προϊόν
Επικριτικός εμφανίστηκε ο ποντίφικας έναντι όσων μετατρέπουν τη θρησκεία σε καταναλωτικό προϊόν. Μιλώντας ενώπιον χιλιάδων πιστών στην Κολονία, ο πάπας Βενέδικτος ΙΣτ κάλεσε τους νέους να βάλουν την κυριακάτικη λειτουργία στη ζωή τους.
30
Επικριτικός εμφανίστηκε ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έναντι όσων μετατρέπουν τη θρησκεία σε καταναλωτικό προϊόν. Μιλώντας ενώπιον χιλιάδων πιστών στην Κολονία, ο πάπας Βενέδικτος ΙΣτ κάλεσε τους νέους να βάλουν την κυριακάτικη λειτουργία στη ζωή τους.
«Η θρησκεία που οικοδομείται στη βάση του κάντο μόνος σου δεν μπορεί τελικά να μας βοηθήσει» είπε χαρακτηριστικά.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Γερμανός ποντίφικας σημείωσε: «Η ελευθερία δεν είναι απλά το δικαίωμα στην απόλυτη αυτονομία. Είναι το δικαίωμα να ζεις με οδηγό την αλήθεια και την πίστη στον Θεό, ώστε όλοι μας να γίνουμε αληθινοί και καλοί.»
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε λειτουργία, την οποία παρακολούθησαν περίπου 800.000 πιστοί. Έτσι κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για το Φεστιβάλ Νέων της Καθολικής Εκκλησίας, το οποίο εμπνεύστηκε ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β και πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια σε διαφορετική πόλη.
Το 2008 το Φεστιβάλ Νέων θα πραγματοποιηθεί στο Σίνδεϊ της Αυστραλίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Αιματηρό επεισόδιο στο Γαλάτσι – Δύο τραυματίες στο νοσοκομείο
- Μιλάνο: Σοβαρά επεισόδια με αφορμή τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες – Συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας
- «Για πάντα στις καρδιές μας»: Το συγκινητικό βίντεο της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα θύματα της Θύρας 7 με πλάνα από το νέο μουσείο!
- Γκλάντμπαχ-Λεβερκούζεν 1-1: Οι «ασπιρίνες» ισοφάρισαν με αυτογκόλ και είχαν δοκάρι
- Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στην ΕΡΤ
- Μετρό: Προσοχή έρχονται αλλαγές – Ποιες ώρες και μέρες κλείνουν νωρίτερα οι σταθμοί