
Τον «Οιδίποδα επί Κολωνώ» παρουσιάζει το Αμφι-Θέατρο στο θέατρο της Επιδαύρου
Την τελευταία τραγωδία του Σοφοκλή, τον Οιδίποδα επί Κολωνώ, επέλεξε για τη συμμετοχή του στα Επιδαύρια το Αμφι-Θέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου. Η παράσταση ανεβαίνει στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Ιουλίου.
38
Την τελευταία τραγωδία του Σοφοκλή, τον Οιδίποδα επί Κολωνώ, επέλεξε για τη συμμετοχή του στα Επιδαύρια το Αμφι-Θέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου. Η παράσταση ανεβαίνει στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Ιουλίου.
Το Αμφι-Θέατρο αφιερώνει την παράσταση στη μνήμη του κορυφαίου Έλληνα τραγωδού Αλέξη Μινωτή, που ζωντάνεψε συγκλονιστικά τον Οιδίποδα επί τριάντα χρόνια.
Η παράσταση παρουσιάζεται σε μετάφραση Κ.Χ.Μύρη, σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου, σκηνικά και κοστούμια Αγνής Ντούτση, μουσική Περικλή Κούκου, μουσική διδασκαλία Γιάννη Αναστασόπουλου. Βοηθός σκηνοθέτη ο Παναγής Παγουλάτος.
Στα βαθιά του γεράματα, αντιμέτωπος ο ίδιος με το θάνατο, ο Σοφοκλής καταπιάνεται και πάλι με τον Οιδίποδα. Στη συγκεκριμένη τραγωδία που διδάχτηκε το 401 π.Χ. μετά το θάνατο του δημιουργού της, ο ποιητής πραγματεύεται το τέλος του τραγικού ήρωα.
Μόνο που ο θάνατος του Οιδίποδα δεν είναι ο θάνατος ενός απλού ανθρώπου, καθώς μέσα από αυτόν ο Σοφοκλής προσπαθεί να γεφυρώσει το ανθρώπινο με το θείο.
Στο ρόλο του Οιδίποδα εμφανίζεται ο Χρήστος Καλαβρούζος. Τους υπόλοιπους ρόλους ερμηνεύουν οι Κώστας Αθανασόπουλος (Θησεύς), Μαρία Κεχαγιόγλου (Αντιγόνη), Σπύρος Μαβίδης (Αγγελιαφόρος), Γιώργος Μπούγος (Κρέων), Δημήτρης Παπανικολάου (Πολυνείκης), Αγγελική Πέτκου (Ισμήνη), Κωνσταντίνος Γεωργίου (Ξένος).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΜΚΟ: Αλματώδης αύξηση των εσωτερικών εκτοπισμών εξαιτίας ένοπλων συρράξεων
- Διδυμότειχο: Ερωτήματα προκαλεί το δέντρο στην κορυφή της αποκαταστημένης ξύλινης στέγης του Τεμένους Βαγιαζήτ
- Νότια Αφρική: Τουλάχιστον 10 νεκροί εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων
- Ιράν: 2 στους 3 Αμερικανούς λένε ότι ο Τραμπ δεν έχει εξηγήσει στον λαό γιατί γίνεται ο πόλεμος
- Ιράν: Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε πρόσωπα και εταιρείες που «διευκόλυναν» τις εξαγωγές πετρελαίου στην Κίνα
- Η ΕΕ προσκαλεί τους Ταλιμπάν στις Βρυξέλλες για συνομιλίες σχετικά με τη μετανάστευση


