
Προωθείται διάταξη για τη μη προσμέτρηση των λευκών ψηφοδελτίων στην κατανομή εδρών
Κυβερνητικό «όχι» στην προσμέτρηση των λευκών ψηφοδελτίων για τη διαμόρφωση του εκλογικού μέτρου και την κατανομή των εδρών. Ο Πρ.Παυλόπουλος θα ζητήσει τη συναίνεση των κομμάτων για την ψήφιση σχετικής διάταξης μετά την απόφαση του Εκλογοδικείου Πέλλας.
51
Κυβερνητικό «όχι» στην προσμέτρηση των λευκών ψηφοδελτίων για τη διαμόρφωση του εκλογικού μέτρου και την κατανομή των εδρών. Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος πρόκειται να ζητήσει εντός των προσεχών ημερών τη συναίνεση των κομμάτων για την ψήφιση σχετικής διάταξης από τη Βουλή.
Η σχετική διάταξη θα ακυρώνει στην ουσία την οριακής πλειοψηφίας απόφαση του Εκλογοδικείου Πέλλας για την είσοδο του Αχιλλέα Καραμανλή στη Βουλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Τα Νέα, στη διάταξη θα αναφέρεται πως ναι μεν η λευκή ψήφος εξακολουθεί να αποτελεί διακριτό στοιχείο στο πλαίσιο της εκλογικής διαδικασίας και θα καταμετράται, ωστόσο δεν θα προσμετράται για τον υπολογισμό του εκλογικού μέτρου, καθώς και για την κατανομή των εδρών.
Το ενδεχόμενο, εξάλλου, η απόφαση του Εκλογοδικείου να εφαρμοστεί σε όλη τη χώρα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς θα ανέτρεπε πλήρως το πολιτικό σκηνικό.
Ιδιαίτερα αρνητική θα ήταν μια τέτοια εξέλιξη για τα μικρότερα κόμματα, καθώς στην περίπτωση προσμέτρησης των λευκών ψηφοδελτίων ως εγκύρων, θα απαιτείτο μεγαλύτερος αριθμός ψήφων, προκειμένου να πιάσουν το όριο του 3% για είσοδο στη Βουλή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρουαζιερόπλοιο MV Hondius: Εν πλω προς τα Κανάρια – «Όλοι θα μείνουν μέσα μέχρι την άφιξη των αεροσκαφών»
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 22χρονος που έτρεχε με 162 χλμ στην εθνική οδό
- Εγκαινιάστηκε το πρώτο Αυτοδιοικητικό-Επιχειρηματικό Κέντρο στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης
- Παράπονα του Κομπανί για τη διαιτησία: «Πολλές αποφάσεις εναντίον μας»
- «Η γη της ελιάς»: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- «Κιβωτός του Κόσμου»: Να κάτσουν στο εδώλιο ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα για οικονομικά αδικήματα ζητά ο εισαγγελέας

