Ικανοποιημένη δηλώνει η Κομισιόν για την απάντηση στο θέμα του «βασικού μετόχου»
Ικανοποιημένη για την απαντητική επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με το θέμα του «βασικού μετόχου» δηλώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διά στόματος του Όλιβερ Ντριούς, εκπροσώπου του αρμόδιου για την εσωτερική αγορά επιτρόπου, Τσάρλι ΜακΚρίβι.
71
Ικανοποιημένη για την απαντητική επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με το θέμα του «βασικού μετόχου» δηλώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διά στόματος του Όλιβερ Ντριούς, εκπροσώπου του αρμόδιου για την εσωτερική αγορά επιτρόπου, Τσάρλι ΜακΚρίβι.
Με την επιστολή προς την Κομισιόν η Αθήνα διευκρινίζει ότι τελούν εν αναστολή τόσο ο νόμος 3310 του 2005 όσο και ο νόμος 3021 του 2002. Ο κ. Ντριούς υπογράμμισε ότι η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης αποτελεί «πολύ θετική εξέλιξη».
Κύκλοι της Κομισιόν σημείωναν ότι η συγκεκριμένη αυτή επιστολή αποτελεί κατ ουσίαν απάντηση στα ερωτήματα που αποφάσισε να θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Αθήνα με την αποστολή προειδοποιητικής επιστολής, με την οποία ζητούνται διευκρινίσεις για τις προθέσεις της Αθήνας σχετικά με το νόμο 3021 του 2002.
Στην προειδοποιητική επιστολή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει ότι ο νόμος 3021 του 2002 παράγει ήδη αποτελέσματα και για το λόγο αυτό αποφάσισε να ζητήσει από τις ελληνικές αρχές να απαντήσουν μέσα σε 15 ημέρες.
Ειδικότερα, στην προειδοποιητική επιστολή της η Κομισιόν επισημαίνει ότι ο νόμος 3021 του 2002, κατ εφαρμογή του άρθρου 14 παράγραφος 9 του Ελληνικού Συντάγματος, εμποδίζει τις επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με επιχειρήσεις μέσων μαζικής ενημέρωσης να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς δημοσίων συμβάσεων και έρχεται σε αντίθεση τόσο με το δευτερογενές Δίκαιο (οδηγίες περί δημοσίων συμβάσεων) όσο και με το πρωτογενές κοινοτικό Δίκαιο (Συνθήκη ΕΚ).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Τραγωδία με μετανάστες στη Χίο: Όσα είπε στην αναφορά του ο κυβερνήτης του Λιμενικού σκάφους
- Συλλυπητήρια ΠΑΣΟΚ για τον θάνατο του Θανάση Σκουρτόπουλου – «Το αποτύπωμα που αφήνει θα μείνει ανεξίτηλο»
- Κακοκαιρία – Εικόνες καταστροφής στη Λακωνία – Μεγάλες ζημιές από χείμαρρους στα χωριά του Ταΰγετου
- Φημολογία για συνεργασία του Φραντσέσκο Τότι με τη Ρόμα
- Βρετανία: Η θέση του Στάρμερ υπό απειλή λόγω του σκανδάλου Έπσταϊν
- Σαρώνει τη δυτική Ελλάδα η κακοκαιρία – Βροχές και τις επόμενες ώρες στην Αττική