Τιτλοποίηση πιστωτικών καρτών από την Eurobank ύψους 750 εκατ. ευρώ
Σε τιτλοποίηση μέρους του χαρτοφυλακίου πιστωτικών καρτών θα προχωρήσει η EFG Eurobank Ergasias. Το ύψος της έκδοσης ανέρχεται σε 750 εκατ. ευρώ. Σύμβουλοι αναλαμβάνουν η Deutsche Bank, η Merrill Lynch και η EFG Telesis Finance.
Σε τιτλοποίηση μέρους του χαρτοφυλακίου πιστωτικών καρτών θα προχωρήσει η EFG Eurobank Ergasias. Το ύψος της έκδοσης ανέρχεται σε 750 εκατ. ευρώ.
Είναι η πρώτη τιτλοποίηση απαιτήσεων από πιστωτικές κάρτες από ελληνική τράπεζα και η πρώτη που γίνεται σε ευρώ στην ευρωπαϊκή αγορά για το 2005.
Σύμβουλοι αναλαμβάνουν η Deutsche Bank, η Merrill Lynch και η EFG Telesis Finance. Στα πλαίσια της έκδοσης θα πραγματοποιηθεί σειρά παρουσιάσεων σε επιλεγμένους θεσμικούς επενδυτές και επενδυτικούς οίκους του εξωτερικού, που θα ξεκινήσει την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2005.
Το προϊόν της νέας τιτλοποίησης θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη τμήματος του χρηματοδοτικού προγράμματος της τράπεζας. Η διάθεση των τίτλων αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 11-15 Ιουλίου.
Η Eurobank έχει προβεί σε δύο ακόμη τιτλοποιήσεις μέρους των στεγαστικών δανείων της, ύψους 750 εκατ. ευρώ εκάστη, οι οποίες έτυχαν ευρείας αποδοχής από ξένους θεσμικούς επενδυτές.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.