Εντατικοί έλεγχοι του ΣΔΟΕ στις τουριστικές περιοχές το προσεχές τρίμηνο
Τη σύσταση ειδικών συνεργείων, που θα πραγματοποιούν ελέγχους στις τουριστικές περιοχές της χώρας κατά τη διάρκεια του επόμενου τριμήνου, ζητά η Κεντρική Υπηρεσία του ΣΔΟΕ, με εγκύκλιο που απέστειλε προς όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις.
Τη σύσταση ειδικών συνεργείων, που θα πραγματοποιούν ελέγχους στις τουριστικές περιοχές της χώρας κατά τη διάρκεια του επόμενου τριμήνου, ζητά η Κεντρική Υπηρεσία του ΣΔΟΕ, με εγκύκλιο που απέστειλε τη Δευτέρα προς όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις.
Σύμφωνα με το σχετικό προγραμματισμό, κατά τη διάρκεια της περιόδου από την 1η Ιουλίου έως και την 30ή Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα 14.981 στοχευμένοι έλεγχοι, ενώ θα συσταθούν και 3.793 συνεργεία, που θα επικεντρωθούν στον έλεγχο της διακίνησης προϊόντων.
Στο στόχαστρο των ελεγκτών μπαίνουν ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα, επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, καταστήματα πώλησης τουριστικών ειδών, καθώς και επιχειρήσεις ενοικίασης ομπρελών και τζετ σκι στις παραλίες.
Αντικείμενο των ελέγχων θα είναι η τήρηση της φορολογικής νομοθεσίας και, ειδικότερα, η έκδοση φορολογικών στοιχείων, η τήρηση βιβλίων και η έκδοση και λήψη πλαστών και εικονικών φορολογικών στοιχείων.
Επίσης, εντατικοί έλεγχοι θα γίνουν στη διακίνηση καυσίμων και οινοπνευματωδών ποτών, προκειμένου να καταπολεμηθεί το λαθρεμπόριο και η νοθεία που παρατηρείται στα προϊόντα αυτά. Τέλος, θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στους ελέγχους για την καταπολέμηση του παραεμπορίου.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας