Μία στις τρεις επιχειρήσεις παραβιάζει την φορολογική νομοθεσία, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ
Περίπου μία στις τρεις επιχειρήσεις παραβιάζουν την φορολογική νομοθεσία, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε για τους ελέγχους του το ΣΔΟΕ. Ξεπέρασε το 55% το ποσοστό παραβατικότητας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε τουριστικές περιοχές.
43
Περίπου μία στις τρεις επιχειρήσεις παραβιάζουν την φορολογική νομοθεσία, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε για τους ελέγχους που πραγματοποίησε στο διάστημα Ιανουρίου – Μαΐου το ΣΔΟΕ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε ελέγχους σε 19.023 επιχειρήσεις, από τις οποίες οι 6.701
(ποσοστό 35%) εντοπίσθηκαν να έχουν παραβιάσει τη φορολογική νομοθεσία.
Η υψηλότερη παραβατικότητα παρατηρείται στον κλάδο των συνεργείων οχημάτων, των καυσίμων, της εκμίσθωσης μηχανημάτων, των ταξιδιωτικών πρακτορείων και των κέντρων διασκέδασης.
Παράλληλα, ξεπέρασε το 55% το ποσοστό παραβατικότητας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις τουριστικές περιοχές της Αττικής, Θεσσαλονίκης, Κρήτης, Ρόδου, Λάρισας, Μαγνησίας, Κυκλάδων και Επτανήσων, όπως προέκυψε από τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους που διενήργησαν το τετραήμερο του Αγίου Πνεύματος κλιμάκια ελεγκτών των Περιφερειακών Διευθύνσεων ΣΔΟΕ Αττικής, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου και Πελοποννήσου.
Από τις 481 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν οι 267 βρέθηκαν να έχουν διαπράξει συνολικά 2.073 παραβάσεις.
Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι, στο πλαίσιο λειτουργίας της νέας Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση και θα επεκταθούν σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
- Κίνα: Η κίνηση που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που θα διεξάγονται οι μελλοντικές συγκρούσεις
- «Η επιθετικότητα απέναντι στη Γροιλανδία είναι ζήτημα της ΕΕ και όχι μόνο της Δανίας»
- Επιχειρήσεις: Οι διευθυντές χρειάζονται ακόμα, ιδιωτικό γραφείο;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442