Διάλογο για το μέλλον της τουρκικής υποψηφιότητας στην ΕΕ ζητά η Κομισιόν
Σε ειλικρινή διάλογο για το μέλλον της υποψηφιότητας της Τουρκίας κάλεσε τους «25» ο Μπαρόζο, επισημαίνοντας όμως ότι η ΕΕ πρέπει να σεβαστεί τη δέσμευση για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων στις 3 Οκτωβρίου, αν και το αποτέλεσμά τους δεν είναι εγγυημένο.
31
Σε ειλικρινή διάλογο για το μέλλον της υποψηφιότητας της Τουρκίας κάλεσε τους «25» ο Μπαρόζο, επισημαίνοντας όμως ότι η ΕΕ πρέπει να σεβαστεί τη δέσμευση για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων στις 3 Οκτωβρίου, αν και το αποτέλεσμά τους δεν είναι εγγυημένο.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε την Τετάρτη ότι δεν πρέπει να αγνοηθούν τα μηνύματα του εκλογικού σώματος στη Γαλλία και την Ολλανδία, που απέρριψαν διαδοχικά το Ευρωσύνταγμα στα αντίστοιχα δημοψηφίσματα.
«Θα ήταν απολύτως εσφαλμένο να μην εξετάσουμε αυτό το θέμα σοβαρά» δήλωσε ο Μπαρόζο στην πρώτη συνέντευξη Τύπου μετά την αποτυχημένη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης εβδομάδας.
«Χρειαζόμαστε τη στήριξη των κρατών-μελών και των πολιτών για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης» προσέθεσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, επισημαίνοντας ότι η απόφαση να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας στις 3 Οκτωβρίου δεν έχει αλλάξει, αλλά τις χαρακτήρισε «διαδικασία με ανοιχτό αποτέλεσμα».
Οι φόβοι για περαιτέρω διεύρυνση της Ένωσης -ειδικότερα με την ένταξη της Τουρκίας- πιστεύεται ότι είναι ένας από τους λόγους που οδήγησαν τους Γάλλους και Ολλανδούς πολίτες να απορρίψουν τη Συνταγματική Συνθήκη.
Μετά τη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης εβδομάδας -που αποφάσισε να βάλει στο «ψυγείο» το Ευρωσύνταγμα για κάποιο διάστημα- όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν «άκαιρο» το ζήτημα ένταξης της Τουρκίας.
Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του πρώην προέδρου της Κομισιόν, Ρομάνο Πρόντι, ο οποίος δήλωσε ότι δεν συντρέχουν πλέον οι συνθήκες ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, καλώντας για αναθεώρηση της σχετικής απόφασης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Να οχυρωθεί η δημοκρατία και να ενισχυθεί η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ταυτόσημες έννοιες
- Στάχτη το παλιό κτίριο του θεάτρου Μπάντμιντον – Έρευνα για τα αίτια της φωτιάς
- Τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες σε επίθεση της Ουκρανίας με drones στην περιφέρεια της Μόσχας
- Λάτσιο για Χάμες Ροντρίγκες μετά τις καλές εμφανίσεις στο Μουντιάλ
- Chris Smalls: «Έλεγα ότι έπρεπε να κάνουμε τον συνδικαλισμό να φαίνεται — και να είναι — κουλ»
- «Κατά Φαντασίαν Ασθενής»: Ξεκίνησε η καλοκαιρινή περιοδεία
- Εργασία: Οι κλάδοι με τη μεγαλύτερη εργασιακή ικανοποίηση – Οι κορυφαίες θέσεις
- Δίκη Τεμπών: Συνεχίζεται σήμερα η διαδικασία με τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των κατηγορουμένων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442