
Πρεμιέρα την Τρίτη για το Φεστιβάλ Ecofilms στη Ρόδο
Περισσότερες από 100 ταινίες απ όλο τον κόσμο προβάλλονται από την Τρίτη μέχρι και τις 26 Ιουνίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ecofilms στη Ρόδο. Στην πρεμιέρα προβάλλεται η ταινία Εγκεφαλικό της Γερμανίδας σκηνοθέτιδος Καταρίνα Πίτερς.
71
Περισσότερες από 100 ταινίες απ όλο τον κόσμο προβάλλονται από την Τρίτη μέχρι και τις 26 Ιουνίου στο πλαίσιο του διεθνούς Φεστιβάλ Ecofilms στη Ρόδο. Στην πρεμιέρα προβάλλεται η ταινία Εγκεφαλικό της Γερμανίδας σκηνοθέτιδος Καταρίνα Πίτερς.
Για την πρεμιέρα έχει επίσης προγραμματιστεί μία εκδήλωση πανηγυρικού χαρακτήρα, που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Δημοτικού Κινηματοθέατρου «Ρόδον». Η απονομή των βραβείων θα γίνει το Σάββατο 25 Ιουνίου στο Εθνικό Θέατρο. Το Φεστιβάλ αναμένεται να αποτελέσει τόπο συνάντησης πλήθους γνωστών δημιουργών από το χώρο της τέχνης και της οικολογίας.
Η πρώτη ταινία του Φεστιβάλ, που προβάλλεται παρουσία της Γερμανίδας σκηνοθέτιδος, πραγματεύεται μια βιογραφική ιστορία. Η Καταρίνα Πίτερς είναι 40 ετών όταν ερωτεύεται τον Μπόρις Μπάμπερκοφ, έναν ταλαντούχο 33χρονο βιολοντσελίστα, γεμάτο πάθος για τη ζωή. Το ζευγάρι παντρεύεται και ακολουθεί τα κοινά καλλιτεχνικά του πάθη, όμως ο κόσμος τους θα καταρρεύσει, όταν ο άνδρας θα υποστεί πολλαπλά εγκεφαλικά και θα γίνει ένας «φυλακισμένος του εγκεφάλου του».
Η Πίτερς «ντοκουμεντάρει» σχολαστικά τη σκληρή αποκατάσταση του Μπάμπερκοφ, συλλαμβάνοντας την εξαιρετική δύναμη, αλλά και το εύθραυστο στοιχείο του άνδρα της.
Το Ecofilms 2005 διοργανώνεται από την εταιρεία «Εικόνα και Περιβάλλον» και τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Ροδίων, ενώ τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού και ΠΕΧΩΔΕ, με την υποστήριξη της Νομαρχίας Δωδεκανήσου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- ΜΙΔΑ: Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι – Από «κόσκινο» επιδόματα και απαλλαγές ΕΝΦΙΑ
- Συνταγή: Κροκέτες από μπακαλιάρο και σως γιαουρτιού
- Κιμ Τζου Αέ: Μπορεί μια κόρη να κληρονομήσει την απόλυτη εξουσία στη Βόρεια Κορέα;
- Από μια κλωστή κρέμεται η εκεχειρία – «Ο Τραμπ σκέφτεται σοβαρά την επανέναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων»
- Αυξάνονται με ρυθμό 10% τα βιολογικά φάρμακα την τελευταία 12ετία
- Ένας τουρίστας στη Χαβάη πέταξε μια μεγάλη πέτρα σε φώκια – σύμβολο της Λαχάινα – Μετά έγινε viral [βίντεο]






