Καταγγελία ενώπιον του Πρωτοδικείου για εξαφάνιση του φακέλου της Λ.Ριανκούρ
Η ύπαρξη ή μη του φακέλου της Ελληνικής Αστυνομίας για την υπόθεση της Λουίζης Ριανκούρ επανήλθε στην επικαιρότητα με αφορμή δίκη στο Πρωτοδικείο της Αθήνας. Αρκετοί μάρτυρες κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι το σχετικό υλικό χάθηκε.
30
Η ύπαρξη ή μη του φακέλου της Ελληνικής Αστυνομίας για την υπόθεση της Λουίζης Ριανκούρ επανήλθε στην επικαιρότητα με αφορμή δίκη στο Πρωτοδικείο της Αθήνας. Αρκετοί μάρτυρες κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι το σχετικό υλικό χάθηκε.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Απογευματινής της Παρασκευής, στη δίκη κατέθεσαν, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Μανίκας υπηρεσιακός υπουργός Δημόσιας Τάξης το 1993 και ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος.
Ο κ. Μανίκας είπε ότι έλαβε γνώση του υλικού, το οποίο στη συνέχεια παραδόθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και μετά χάθηκε.
Ανάλογη ήταν και η κατάθεση του βουλευτή της ΝΔ: «Το είχα δει με τα μάτια μου. Παραδόθηκε στην Αντιτρομοκρατική και μετά το 1994 αγνοείται η τύχη του.»
Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι το θέμα έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά τις αγωγές που κατέθεσε η Μ.Τσιντέρη εις βάρος όσων την χαρακτήρισαν «πληροφοριοδότρια» της ΕΛ.ΑΣ. για την παρουσία μελών της 17Ν στην οδό Λουίζης Ριανκούρ.
Η ίδια επικαλείται ηθική βλάβη και προσβολή της προσωπικότητάς της και ζητεί αποζημίωση πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λούκα Κατσέλη: Σημαντική η απόφαση του Αρείου Πάγου για την οικονομική επιβίωση χιλιάδων δανειοληπτών
- Ιράν: Στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ θα θυσιαστεί ο ιρανικός λαός, φοβάται ο Τζαφάρ Παναχί
- Τζέφρι Επσταϊν – Νορβηγία: Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Γιάγκλαντ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Κατασκοπεία υπέρ της Κίνας
- Αταμάν: «Χωρίς τον Ναν έχουμε πρόβλημα στην επίθεση – Δεν ξέρω πότε θα επιστρέψει»
- Σε τροχιά συρρίκνωσης ο πληθυσμός των ΗΠΑ

