Αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ για την πρόταση μομφής κατά του Γ.Αλογοσκούφη
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο ΠΑΣΟΚ η κίνηση Παπανδρέου να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Γ.Αλογοσκούφη, καθώς κανένα από τα κορυφαία στελέχη δεν γνώριζε τις προθέσεις του προέδρου, ενώ κάποια άλλα αμφιβάλλουν για την αποτελεσματικότητα της ενέργειας.
38
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο ΠΑΣΟΚ η κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη, καθώς κανένα από τα κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν γνώριζε τις προθέσεις του προέδρου, ενώ κάποια άλλα εξέφραζαν τη δυσπιστία τους για την αποτελεσματικότητα της ενέργειας αυτής.
Ο κ. Παπανδρέου είχε κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του, και ενδεικτικό για τη μυστικότητα, με την οποία ήθελε να περιβάλει την κίνησή του, είναι το γεγονός ότι ζήτησε να συγκεντρωθούν οι 50 υπογραφές βουλευτών για την πρόταση μομφής μετά το τέλος της συζήτησης.
Η διαρροή, ωστόσο, σε εφημερίδες φίλα προσκείμενες στην κυβέρνηση, αλλά και η αντίδραση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, που ζήτησε παροχή ψήφου εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, οδήγησε στελέχη του ΠΑΣΟΚ να κάνουν λόγο για αναζήτηση ευθυνών, ακόμη και για τηλεφωνική ή ηλεκτρονική υποκλοπή.
Αιτιολογώντας την απόφαση του κ. Παπανδρέου να προχωρήσει στην πρόταση δυσπιστίας κατά του κ. Αλογοσκούφη, παρά τη διαρροή στον Τύπο, η Αννα Διαμαντοπούλου δήλωσε: «Ο κ. Παπανδρέου δεν κάνει πολιτική με βάση τις διαρροές στις δεξιές εφημερίδες, αλλά με βάση τη βασική επιλογή που είναι να απαντήσει η κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική. Μόλις προχθές ο υφυπουργός Οικονομικών μίλησε για έωλο προϋπολογισμό».
Πάντως, δεν λείπει και η κριτική από στελέχη του ΠΑΣΟΚ για την κίνηση του Γ.Παπανδρέου, κυρίως επειδή δεν είχε ενημερωθεί κανείς, με αποτέλεσμα να αιφνιδιασθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος αντί για την κυβέρνηση.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται να είπε στον Γιώργο Αλογοσκούφη σε κατ ιδίαν συζήτηση στη Βουλή ότι ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ του προσέφερε τη στήριξη, κάτι που διέψευσε στο δελτίο ειδήσεων του Mega.
Ωστόσο, σε δηλώσεις του αφήνει αιχμές τόσο για την έλλειψη ενημέρωσης όσο και για την αποτελεσματικότητα της κίνησης του Γιώργου Παπανδρέου τονίζοντας: «Το ΠΑΣΟΚ πήρε την πρωτοβουλία της κίνησης, δηλαδή ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος και χειρίστηκε το θέμα αυτό στο δικό του επίπεδο. Από εκεί και πέρα το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής είναι δεδομένος. Είναι κείμενα τα οποία ισχύουν χρόνια και ξέρει ο καθένας τι πρέπει να κάνει».
Πάντως, συνεχίζει λέγοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει την υποχρέωση απέναντι στους πολίτες που το ψήφισαν, αλλά και στους πολίτες που δεν το ψήφισαν να ασκεί υπεύθυνη, αλλά και έντονη αντιπολίτευση. Έτσι μόνον διασφαλίζονται οι ισορροπίες της Δημοκρατίας και οι προσδοκίες της κοινωνίας. Αυτό έχει σημασία και αυτό το ουσιαστικό ζήτημα πρέπει να σκέφτεται ο καθένας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λούκα Κατσέλη: Σημαντική η απόφαση του Αρείου Πάγου για την οικονομική επιβίωση χιλιάδων δανειοληπτών
- Ιράν: Στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ θα θυσιαστεί ο ιρανικός λαός, φοβάται ο Τζαφάρ Παναχί
- Τζέφρι Επσταϊν – Νορβηγία: Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Γιάγκλαντ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Κατασκοπεία υπέρ της Κίνας
- Αταμάν: «Χωρίς τον Ναν έχουμε πρόβλημα στην επίθεση – Δεν ξέρω πότε θα επιστρέψει»
- Σε τροχιά συρρίκνωσης ο πληθυσμός των ΗΠΑ

