Παράνομες …βόλτες τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο και την Κυριακή
Και την Κυριακή επέκτειναν πλέον οι Τούρκοι τις καθημερινές συνήθειές τους στο Αιγαίο. Είκοσι τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη και ένα ελικόπετρο πολλαπλών ρόλων προέβησαν σε 17 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και σε έξι παραβιάσεις.
71
Και την Κυριακή επέκτειναν πλέον οι Τούρκοι τις καθημερινές συνήθειές τους στο Αιγαίο. Αυτή τη φορά, 24 τουρκικά αεροσκάφη και ένα ελικόπετρο πολλαπλών ρόλων προέβησαν σε 17 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε έξι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.
Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του ΓΕΕΘΑ, σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη και το ελικόπτερο αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, ενώ σε δύο περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή.
Όπως έγινε γνωστό, οκτώ από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν φωτογραφικά Phantom II, ναυτικής συνεργασίας, ενώ επτά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.
Υπενθυμίζεται ότι αυτή την περίοδο οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις διεξάγουν αεροναυτική άσκηση στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Κολομβία: Δύο σωματοφύλακες γερουσιαστή σκοτώνονται σε ένοπλη επίθεση κατά της αυτοκινητοπομπής του
- Μαρόκο: Πάνω από 140.000 άνθρωποι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους λόγω πλημμυρών
- Ιράν: Ο Λευκός Οίκος υπενθυμίζει ότι ο Τραμπ έχει «πολλές επιλογές» στη διάθεσή του «πέρα από τη διπλωματία»
- Λούκα Κατσέλη: Σημαντική η απόφαση του Αρείου Πάγου για την οικονομική επιβίωση χιλιάδων δανειοληπτών
- Ιράν: Στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ θα θυσιαστεί ο ιρανικός λαός, φοβάται ο Τζαφάρ Παναχί
- Τζέφρι Επσταϊν – Νορβηγία: Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Γιάγκλαντ