Ανησυχητικά τα νέα δείγματα γραφής των εξτρεμιστικών οργανώσεων που δρουν στη χώρα
Προβληματισμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τα νέα δείγματα γραφής των εξτρεμιστικών οργανώσεων. Οι αξιωματικοί ανησυχούν για το γεγονός ότι ακόμα και η έγκαιρη ειδοποίηση των Αρχών δεν ακολουθείται πιστά, ενώ αλλάζουν και τα εκρηκτικά που χρησιμοποιούνται.
30
Προβληματισμός επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ. για τα νέα δείγματα γραφής των εξτρεμιστικών οργανώσεων που δρουν στη χώρα. Οι αξιωματικοί ανησυχούν για το γεγονός ότι ακόμα και η έγκαιρη ειδοποίηση των Αρχών δεν ακολουθείται πιστά, ενώ αλλάζουν και τα εκρηκτικά που χρησιμοποιούνται.
Όπως αναφέρεται στο Βήμα του Σαββάτου, όλες οι εκτιμήσεις των ειδικών συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι ενδέχεται να υπάρξουν μεταβολές -με απρόβλεπτες συνέπειες- ακόμα και σε άτυπους κανόνες και κώδικες «συμπεριφοράς» των μελών των οργανώσεων. Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το προειδοποιητικό τηλεφώνημα που γίνεται λίγο προτού γίνει η έκρηξη, ώστε να μην υπάρξουν θύματα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επίθεση στις 11 Ιουλίου 2003 στα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας Alico, στην οδό Μιχαλακοπούλου. Παρά το γεγονός ότι η Λαϊκή Επαναστατική Δράση με προειδοποιητικό της τηλεφώνημα ενημέρωσε τις διωκτικές Αρχές, παραμένει αδιευκρίνιστο γιατί ο μηχανισμός εντοπίστηκε μία ημέρα αργότερα.
«Το μπέρδεμα αυτό θα μπορούσε να σκοτώσει τόσο τους πυροτεχνουργούς όσους και τους περαστικούς ενός τόσο πολυσύχναστου δρόμου» σημειώνουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.
Την προσοχή της ΕΛ.ΑΣ. έχει προσελκύσει η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, η οποία έκανε την εμφάνισή της στις 5 Σεπτεμβρίου 2003 με τη διπλή βομβιστική επίθεση στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.
Η ίδια οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στη Citibank Ψυχικού (14 Μαρτίου 2004), ενώ οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι βρίσκεται πίσω από άλλες τρεις βομβιστικές επιθέσεις.
Στη λίστα των «ορφανών επιθέσεων», όπως ονομάζονται, περιλαμβάνεται και ο εκρηκτικός μηχανισμός που τοποθετήθηκε στο υποκατάστημα της Citibank, στου Ζωγράφου, στις 11 Νοεμβρίου 2003.
Το ενδιαφέρον έγκειται σε ένα νέο εκρηκτικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε -ζελατοδυναμίτιδα- το οποίο διακρίνεται για τη μεγάλη διατρητική του ικανότητα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κολομβία: Δύο σωματοφύλακες γερουσιαστή σκοτώνονται σε ένοπλη επίθεση κατά της αυτοκινητοπομπής του
- Μαρόκο: Πάνω από 140.000 άνθρωποι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους λόγω πλημμυρών
- Ιράν: Ο Λευκός Οίκος υπενθυμίζει ότι ο Τραμπ έχει «πολλές επιλογές» στη διάθεσή του «πέρα από τη διπλωματία»
- Λούκα Κατσέλη: Σημαντική η απόφαση του Αρείου Πάγου για την οικονομική επιβίωση χιλιάδων δανειοληπτών
- Ιράν: Στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ θα θυσιαστεί ο ιρανικός λαός, φοβάται ο Τζαφάρ Παναχί
- Τζέφρι Επσταϊν – Νορβηγία: Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Γιάγκλαντ