Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε τη Δευτέρα και στη Θεσσαλονίκη η πιλοτική εφαρμογή του νέου συστήματος εφημεριών στα νοσοκομείο, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την εξάλειψη του των ράντζων. Παράλληλα τέθηκε σε λειτουργία και το Συντονιστικό Όργανο Τομέα Υγείας Βόρειας Ελλάδας, το οποίο μεταξύ άλλων θα συντονίζει τις εφημερίες.

Τα πρώτα αποτελέσματα προς την εξαφάνιση των ράντζων αναμένονται σε περίπου έναν μήνα, ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου οι διοικητές των Α’ και Β’ Διοικήσεων Υγειονομικού Περιφέρειας (ΔΥΠΕ) Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Χατζητόλιος και Δημήτριος Βαρτζόπουλος αντίστοιχα.

Ο διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του υπουργού Υγείας κ. Καρατζάς, που παραβρέθηκε στη συνέντευξη, δήλωσε ότι από τις αρχές του μήνα μέχρι και σήμερα δεν καταγράφηκε η χρήση ούτε ενός ράντζου στα νοσοκομεία της Αττικής όπου το νέο σύστημα εφημεριών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως δήλωσαν οι διοικητές των ΔΥΠΕ, επίσης δρομολογείται για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η πρόσληψης 300 ατόμων μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού και 100 ατόμων διοικητικού και τεχνολογικού προσωπικού, ενώ με το νέο νόμο θα δίνεται η δυνατότητα στα νοσοκομεία να προσλαμβάνουν επικουρικά ιατρικό προσωπικό δαπάνης μέχρι και 3% του προϋπολογισμού τους.

health.in.gr