Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκτός Ν. Φιλαδέλφειας το γήπεδο, και δεν θα ονομάζεται «Αγ. Σοφία», λέει ο Νικολαΐδης

Εκτός Ν. Φιλαδέλφειας το γήπεδο, και δεν θα ονομάζεται «Αγ. Σοφία», λέει ο Νικολαΐδης

«Η ΑΕΚ δεν πρόκειται να παίξει σε γήπεδο που θα ονομάζεται Αγία Σοφία» ξεκαθάρισε ο Ντέμης Νικολαΐδης, τονίζοντας ότι η κατασκευή του δεν μπορεί να γίνει στη Ν. Φιλαδέλφεια. Ανακοίνωσε επίσης ότι θα υποστηρίξει την «Ένωση 1924» στις εκλογές της Ερασιτεχνικής.

66

«Η ΑΕΚ δεν πρόκειται να παίξει σε γήπεδο που θα ονομάζεται Αγία Σοφία» ξεκαθάρισε ο Ντέμης Νικολαΐδης στην απολογιστική συνέμτευξη Τύπου, που παρέθεσε την Πέμπτη.

Τόνισε παράλληλα ότι το γήπεδο δεν μπορεί να γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια. ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει την «Ένωση 1924» στις εκλογές της Ερασιτεχνικής και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της ομάδας.

Καταρχήν ο Νικολαϊδης αναγνώρισε ότι έκανε λάθος ότι αναφέρθηκε στην διαιτησία (πχ: για Τσίκινη και Καρατζά), τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να επαναληφθεί.

Για το γηπεδικό είπε:

«Όταν υπογράψουμε για κάποιον συγκεκριμένο χώρο, θα ανακοινώσουμε και τα σχέδια και τα πάντα. Τώρα δεν θέλω να πω κάτι.

» Είχαμε μία συνάντηση με τον κ. Μελισσανίδη και του είπαμε ότι θα τον υποστηρίξουμε εάν υπάρξει λογική λύση. Δεν γίνεται όμως να μαθαίνουμε από τις εφημερίδες το πως θα γίνει το γήπεδο που θα πληρώνουμε εμείς.

» Περιμέναμε τον κ Μελισσανίδη, όμως αυτός δεν ήρθε. Παρουσίασε το γήπεδο που θα παίζει η ΑΕΚ και είπε ότι θα γίνει έτσι. Αυτό είναι τρελό.

» Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες για το σχέδιο του, όπως ότι πατά σε δάσος. Το πιο σημαντικό, είναι ότι με βάση το σχέδιο του, ο μέσος όρος των εισιτηρίων διαρκείας θα είναι περίπου 800 ευρώ, την στιγμή που τώρα είναι 310.

» Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι σε γήπεδο που θα ονομάζεται «Αγιά Σοφιά» η ΑΕΚ δεν θα παίξει ποτέ.

» Το πρώτο σοβαρό πρόβλημα ήταν το Συμβούλιο της Επικρατείας και η προσφυγή των κατοίκων για την Νέα Φιλαδέλφεια. Νομικοί σύμβουλοί μας είπαν ότι ο νόμος θα κρινόταν αντισυνταγματικός.

» Είχαμε τρεις συναντησεις με τον Δήμαρχο, τον κ Αδαμοπουλο, ο οποίος ανεπίσημα μας είπε πως αν και δεν εκπροσωπεί ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο, πιστευει οτι με 8000 τμ εμπορικους χωρους δεν θα υπήρχε προβλημα.

» Ήρθαμε σε επαφή με δύο εταιρίες από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Επιθεωρήσαμε την Νέα Φιλαδέλφεια για το αν μπορεί να κτισθεί γήπεδο, όμως και οι δύο εταιρίες μας είπα όχι, τονίζοντας τρία προβλήματα:

» Το μεγεθος οικοπεδου, την προσβαση και το παρκινγκ. Ως ΠΑΕ δεν μας ενδιαφέρουν τα έσοδα από τα εμπορικά καταστήματα και αυτό είναι σαφές, ακόμη και μετά την αποπληρωμή του χρέους για το γήπεδο.

» Όταν γίνει το γήπεδο και αποπληρωθεί, τα όποια έσοδα θα πηγαίνουν εξ ολοκλήρου στην Ερασιτεχνική. Επιπλέον, φέραμε στην Ελλάδα, τον Έρνι Γουόκερ, επίτιμο προεδρο της Επιτροπης σταδιων της UEFA.

» Χωρίς να γνωρίζει τα προβλήματα, μας συμβουλεψε να μην κτισθεί γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια, επισημαίνοντας προβλήματα στην πρόσβαση, την ασφάλεια και το πάρκινγκ.

» Καταλήξαμε, λοιπόν, ότι εάν γινόταν γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια και εφόσον δεν υπήρχαν όλα αυτά τα προβλήματα, για μία κατασκευή 30.000 θεσεων με αυτοχρηματοδότηση.

» Για να μην μπει σε κίνδυνο το μελλον της ΠΑΕ και της Ερασιτεχνικής, θα έπρεπε για 15-20 χρόνια το μπάτζετ της ομάδας να μείνει στάσιμο».

Για τις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ:

«Θέση μας είναι ότι η ενότητα στην ΑΕΚ μπορεί να στηριχθεί μόνο στην ειλικρίνεια. Θέλουμε μία διοίκηση στην Ερασιτεχνική που θα ασχοληθεί και θα λύσει τα προβλήματα, που θα στηριχθεί στην λογική για το γήπεδο και όχι που παρουσιάζει μακέτες.

» Με μία τέτοια διοικηση είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε. Στηρίζουμε επισήμως το ψηφοδέλτιο της «Ένωσης 1924» και ευχόμαστε αυτή να είναι η λύση».


Αφού έδωσε τα συγχαρητήρια του εκ μέρους της ΠΑΕ στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Παναθηναϊκού για την συμμετοχή στο Champions League πρόσθεσε:

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την παρουσία μας. Είναι αλήθεια ότι δεν περιμέναμε να πάμε τόσο καλά.

» Αφενός είμαστε χαρούμενοι που τελειώσαμε το πρωτάθλημα τρίτοι, ενώ είχαμε ελπίδες για την πρώτη και δεύτερη θέση και αφετέρου αυτό, δημιουργεί αυξημένες υποχρεώσεις για μας και απαιτήσεις από τους φιλάθλους».

» Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξαν τόσο καλά και εμείς φτάσαμε στο σημείο να διεκδικούμε την πρώτη ή την δεύτερη θέση. Στόχος μας δεν είναι να παίζουμε κακό ποδόσφαιρο και να πάρουμε το πρωτάθλημα, θέλουμε να παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο.

» Και αυτό που καταφέραμε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, οφείλεται στον προπονητή και τους παίκτες, τους οποίους και ευχαριστούμε. Ενας επιπλέον λόγος για την καλή πορείας μας, είναι και η συσπείρωση των φιλάθλων μας.

» Το γήπεδο γέμισε οικογένειες, παιδιά και γυναίκες, κάτι που δεν δεν συνηθίζεται. Πιστεύουμε ότι οι φίλαθλοι των αντιπάλων δεν είναι εχθροί, αλλά προσκεκλημένοι μας».

Για τα οικονομικά της ΠΑΕ:

«Αρχισε να μπαίνει τάξη στα οικονομικά και τα διοικητικά. Με την ελπίδα ότι θα συνεχισθεί η στήριξη των φιλάθλων, μπορούμε να πούμε ότι ίσως η περίοδος 2006-2007 θα βρει την ΑΕΚ να μην χρωστά ούτε ένα ευρώ από τα χρέη που υπήρχαν όταν αναλάβαμε».

Για τα μεταγραφικά:

«Οι μεταγραφές έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, αφού ο σχεδιασμός της χρονιάς ήταν ότι θα εξασφαλίζαμε συμμετοχή στο Κύπελλο UEFA. Το ίδιο θα κάναμε ακόμη και εάν βγαίναμε στο Champions League.

» Δεν πρόκειται ποτέ να πούμε ότι πάμε για πρωτάθλημα. Είναι κάτι που το θεωρώ χαζό και πιστεύω ότι δεν πρόκειται να το πω ποτέ. Θέλουμε να παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο και αυτό μοιραία, κάπου οδηγεί.

» Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους κυρίους Σάντος και Ιβιτς για τις επιλογές τους και μόλις αποπληρωθούν τα χρέη θα αυξήσουμε και το μπάτζετ.

» Θέλουμε του χρόνου όταν θα παίζουμε ένα κρίσιμο παιχνίδι, όπως με τον Ιωνικό, να μην έχουμε παίκτες και φιλάθλους αγχωμένους. Δεν φταίει ένα οφσάιντ για την ήττα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024