
Επαφές του υπουργού Αμυνας με τον Βέλγο ομόλογό του
Η κατάσταση στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, καθώς και η συνεισφορά της Ελλάδος και του Βελγίου στις επιχειρήσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Βέλγιο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας με τον Βέλγο ομόλογό του.
38
Η κατάσταση στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, καθώς και η συνεισφορά της Ελλάδος και του Βελγίου στις επιχειρήσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Βέλγιο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας με τον Βέλγο ομόλογό του Αντρέ Φλαό.
Οι δύο υπουργοί συζήτησαν θέματα σχετικά με την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και τις δράσεις της ΕΕ που βρίσκονται σε εξέλιξη στον αμυντικό τομέα.
Η βελγική πλευρά εξέφρασε τις ανησυχίες της για την κατάσταση στην Αφρική και ιδιαίτερα στο Σουδάν και το Κονγκό. Ο Έλληνας υπουργός Αμυνας ενημέρωσε τον Βέλγο ομόλογό του για την κατάσταση στο Αιγαίο και τις ενέργειες της Τουρκίας, οι οποίες δεν συνάδουν με το διεθνές δίκαιο, τις αρχές της καλής γειτονίας και την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, την οποία η χώρα μας υποστηρίζει.
Τέλος, τόνισε για μια ακόμη φορά ότι οι ενέργειες αυτές της Τουρκίας δεν βοηθούν στην εμπέδωση κλίματος ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λίβανος: Τουλάχιστον 12 νεκροί σε βομβαρδισμούς του Ισραήλ, αναμεσά τους παιδιά και πλήρωμα ασθενοφόρου
- Conference League: Πότε και πού θα πραγματοποιηθεί ο τελικός της διοργάνωσης
- Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός
- Κερατσίνι: Ανδρας έπεσε στο κενό από μπαλκόνι 2ου ορόφου ενώ τον «προσέγγιζαν» αστυνομικοί
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Γκρίνιες, εμφύλιοι, αλληλοκαρφώματα
- Νέες κυρώσεις προς την Κούβα ανακοίνωσε ο Μάρκο Ρούμπιο