Μέτωπο ΚΚΕ και ΣΥΝ κατά των προωθούμενων αλλαγών στο Ασφαλιστικό
Μέτωπο κατά της κυβέρνησης συγκροτούν ΚΚΕ και Συνασπισμός, με αιχμή του δόρατος το Ασφαλιστικό και τις αλλαγές που δρομολογούνται στις εργασιακές σχέσεις. Τα αιτήματα των συνδικαλιστών στο επίκεντρο του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
43
Μέτωπο κατά της κυβέρνησης συγκροτούν ΚΚΕ και Συνασπισμός, με αιχμή του δόρατος το Ασφαλιστικό και τις αλλαγές που δρομολογούνται στις εργασιακές σχέσεις.
Όπως αναφέρεται στο Βήμα, τα δύο κόμματα της Αριστεράς οδεύουν προς σύγκρουση με τις κυβερνητικές επιλογές, εκτιμώντας ότι επιχειρείται το «τελικό χτύπημα» στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και στους όρους εργασίας στη χώρα μας.
Στο πλαίσιο αυτό, τα δύο κόμματα καλούν τους εργαζομένους σε κινητοποιήσεις, τονίζοντας ότι το μήνυμα που πρέπει να σταλεί στην κυβέρνηση με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στις 11 Μαΐου είναι να απορρίψει κάθε σκέψη «να βάλει χέρι στις κοινωνικές κατακτήσεις των εργαζομένων και των συνταξιούχων».
Το ΚΚΕ έχει ήδη διακηρύξει ότι «η μάχη του Ασφαλιστικού είναι μπροστά» και καλεί τους εργαζομένους «να ετοιμάζονται για σκληρές αναμετρήσεις».
Παράλληλα, κάνει λόγο για «διάλογο-απάτη μέσω της OΚΕ» και κατηγορεί εκτός της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, γιατί «άνοιξε τον δρόμο για την απορύθμιση του Ασφαλιστικού» με κορυφαία τη νομοθετική απόπειρα Γιαννίτση (2001) για την αναμόρφωση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.
Το ΚΚΕ, ωστόσο, ανοίγει μέτωπο και κατά του ΣΥΝ -παρότι εν προκειμένω οι θέσεις τους συμβαδίζουν- κατηγορώντας τον ότι «καλλιεργεί αυταπάτες», ενώ σε συνδικαλιστικό επίπεδο την ίδια στάση τηρεί και έναντι των διοικήσεων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Από την πλευρά της η Κουμουνδούρου απορρίπτει «την κατευθυνόμενη κινδυνολογία για επερχόμενη κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος» και ισχυρίζεται ότι «το ασφαλιστικό σύστημα δεν κινδυνεύει παρά μόνο από τις νεοφιλελεύθερες επιλογές των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».
Ο ΣΥΝ εκτιμά ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ ανοίγει τον διάλογο για το Ασφαλιστικό με μόνο στόχο να βρει άλλοθι και συνένοχους για μέτρα που θα αφαιρούν ασφαλιστικά δικαιώματα και κατακτήσεις».
«Δεν πρόκειται να γίνουμε συνένοχοι της κυβέρνησης» ξεκαθαρίζει ΣΥΝ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για«προσχηματικό διάλογο» προκειμένου να «νομιμοποιήσει προ-αποφασισμένες πολιτικές».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πρωτοβουλία Γιώργου Α. Παπανδρέου για την Ολυμπιακή Εκεχειρία ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων
- Αγωγή του προέδρου της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιου, σε πρόεδρο ΚΑΕ
- Φάμελλος: Η ακρίβεια καλπάζει με ευθύνη της κυβέρνησης – Προσβάλλει την αξιοπρέπεια των πολιτών
- Κικίλιας: Το Λιμενικό έχει διασώσει χιλιάδες ζωές – Θα χυθεί άπλετο φως στην τραγωδία της Χίου
- Δανία: Μεγάλα προβλήματα από χιονοπτώσεις – Έκλεισαν σχολεία, ακυρώθηκαν πτήσεις
- Με τον Παναιτωλικό εκτίει την ποινή του ο Ποντένσε
