Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έκθεση για τους ελληνικούς μύθους και το αρχαίο δράμα στη Σκάλα του Μιλάνου

Έκθεση για τους ελληνικούς μύθους και το αρχαίο δράμα στη Σκάλα του Μιλάνου

Το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, το Θεατρικό Μουσείο της Σκάλας του Μιλάνου και η μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ορίζοντες-Δράσεις παρουσιάζουν την έκθεση «Ελληνικοί Μύθοι και Αρχαίο Δράμα στη Σκάλα του Μιλάνου», η οποία θα εγκαινιαστεί στις 12 Μαΐου.

38

Το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, το Θεατρικό Μουσείο της Σκάλας του Μιλάνου και η μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ορίζοντες-Δράσεις παρουσιάζουν την έκθεση «Ελληνικοί Μύθοι και Αρχαίο Δράμα στη Σκάλα του Μιλάνου».

Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 12 Μαΐου στο Μουσείο του Θεάτρου της Σκάλας και θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Αυγούστου 2005. Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο υφυπουργός Εξωτερικών Παναγιώτης Σκανδαλάκης.

Η έκθεση αντλεί το θέμα της από το τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα της Ελλάδας, παρουσιάζοντας τη δύναμη του ελληνικού πολιτισμού και τη διαχρονικότητά του, καθώς επίσης και την επιρροή του στη σύγχρονη θεατρική δημιουργία και όπερα.

Στόχος των οργανωτών της είναι να δείξουν τη σχέση μεταξύ αρχαίου δράματος και όπερας: πάρα πολλές όπερες έχουν ως βάση τους ελληνικούς μύθους και την αρχαία τραγωδία, 50 όπερες έχουν βασιστεί στη Μήδεια, 70 στην Ιφιγένεια, 20 στην Αλκηστη, 30 στην Αντιγόνη, 20 στον Οιδίποδα Τύρανο κ.λπ.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν κοστούμια που φόρεσαν μεγάλες πρωταγωνίστριες και μεγάλοι πρωταγωνιστές της όπερας και της αρχαίας τραγωδίας, όπως η Μαρία Κάλλας, η Κατίνα Παξινού, η Μελίνα Μερκούρη, η Ειρήνη Παππά, ο Αλέξης Μινωτής κ.ά.

Παρουσιάζονται επίσης μακέτες της Ακροπόλεως, της Επιδαύρου, του Θέατρο Διονύσου, του Ηρωδείου, μάσκες, αντίγραφα αγγείων και ένας χάρτης με όλα τα θέατρα που υπήρχαν στον αρχαίο κόσμο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024