Προστατευτικά μέτρα έναντι των κινεζικών εισαγωγών προωθεί η ΕΕ
Ο Ευρωπαίος επίτροπος Εμπορίου Πίτερ Μάντελσον ανακοίνωσε την Τετάρτη πως η ΕΕ θα ξεκινήσει έρευνα για την ενδεχόμενη επιβολή «μέτρων εξασφάλισης» αν οι εισαγωγές κινεζικών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων αυξηθούν πάνω από 10% σε σχέση με το 2004.
Ο Ευρωπαίος επίτροπος Εμπορίου Πίτερ Μάντελσον ανακοίνωσε την Τετάρτη πως η ΕΕ θα ξεκινήσει έρευνα για την ενδεχόμενη επιβολή «μέτρων εξασφάλισης» αν οι εισαγωγές κινεζικών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων αυξηθούν πάνω από 10% σε σχέση με το 2004.
Η Επιτροπή, η οποία δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από τους Ευρωπαίους βιομηχάνους, δεν ανακοίνωσε τέτοια μέτρα, αλλά κατέληξε σε μια σειρά κατευθυντήριων γραμμών, με «επίπεδα συναγερμού» όσον αφορά την αύξηση των πωλήσεων διαφόρων κατηγοριών κινεζικών υφαντουργικών προϊόντων στην ευρωπαϊκή αγορά.
Αυτά τα «επίπεδα συναγερμού» αφορούν σε αυξήσεις από 10% ως 100% σε σχέση με τα επίπεδα του 2004, εξήγησε ο κ. Μάντελσον.
Όταν εντάχθηκε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, η Κίνα συμφώνησε να επιτρέψει στις χώρες-μέλη του ΠΟΕ να επιβάλλουν «μέτρα εξασφάλισης» που να περιορίζουν την αύξηση των κλωστοϋφαντουργικών εξαγωγών της σε 7,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος ως το 2008.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.