Την απορρόφηση των αυξήσεων ζήτησε από τους τουριστικούς πράκτορες ο Αδάμ Ρεγκούζας
Να απορροφήσουν τις αυξήσεις στους συντελεστές ΦΠΑ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, από τα κέρδη που θα αποκομίσουν από τα τουριστικά πακέτα, κάλεσε ο υφυπουργός Oικονομικών Αδ.Ρεγκούζας τα μέλη του ΗΑΤΤΑ, ζητώντας τους να μην «αισχροκερδήσουν».
88
Να απορροφήσουν τις αυξήσεις στους συντελεστές ΦΠΑ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, από τα κέρδη που θα αποκομίσουν από τα τουριστικά πακέτα τους, κάλεσε ο υφυπουργός Oικονομικών Αδάμ Ρεγκούζας τα μέλη των τουριστικών πρακτόρων από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), ζητώντας τους ταυτόχρονα να μην «αισχροκερδήσουν» με υπέρογκες αυξήσεις σε αυτά.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αναστάσιος Λιάσκος εξήρε το έργο των τουριστικών πρακτόρων υπογραμμίζοντας ότι συμβάλλουν σημαντικά στην τουριστική προβολή της χώρας, μέσω των τουριστικών πακέτων τους.
Ο κ.Λιάσκος επεσήμανε ότι προωθείται νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των τουριστικών γραφείων, αναφέροντας ότι έχει συσταθεί επιτροπή που εξετάζει τις προτάσεις των πρακτόρων.
Το υπουργείο, όπως είπε, στηρίζει τα τουριστικά γραφεία που εξειδικεύονται στις θεματικές μορφές τουρισμού, ενώ υπογράμμισε ότι εξετάζεται και η συμμετοχή των τουριστικών γραφείων στα εκδρομικά προγράμματα του κοινωνικού τουρισμού.
Τέλος, ο υφυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι έχει συγκροτηθεί ομάδα για την αντιμετώπιση διαφόρων εκτάκτων θεμάτων που τυχόν προκύπτουν στον ελληνικό τουρισμό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Μια νύχτα μόνο: Όλα όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο
- e-ΕΦΚΑ: Καταβολή αναδρομικών ποσών σε 7.926 συνταξιούχους
- Δήμος Τήνου: Σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης η Τήνος μετά από κατεπείγον αίτημα του Δημάρχου
- Καραπαπάς για Λεβερκούζεν: «Παράξενοι κανονισμοί…» (vids)
- Ο χορός των Κουνγκ Φου ρομπότ: Πρέπει να φοβόμαστε τον στρατό των κινεζικών ανθρωποειδών;
- Νέα Αριστερά: Όταν οι υγειονομικοί ζητούν ενίσχυση, η κυβέρνηση στέλνει ΜΑΤ και συλλαμβάνει γιατρούς
- Νέο Μεξικό: Έρευνα κοντά στο ράντσο του Έπσταϊν μετά από καταγγελία για θαμμένες σορούς δύο κοριτσιών
- Ο Ολυμπιακός αποθέωσε Ρέτσο και Πιρόλα για το πάθος τους: «Περήφανοι για τη δύναμή σας» (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 19.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-fthdgrl-11855082-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442