Αύξηση κατά 0,25% στο βασικό δανειστικό επιτόκιο της Fed
Η Κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) αύξησε την Τρίτη κατά 0,25% τo βασικό δανειστικό επιτόκιο, δεσμευόμενη να προχωρεί μελλοντικά σε «μετριασμένες» αυξήσεις επιτοκίων.
31
Η Κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) αύξησε την Τρίτη κατά 0,25% τo βασικό δανειστικό επιτόκιο, δεσμευόμενη να προχωρεί μελλοντικά σε «μετριασμένες» αυξήσεις επιτοκίων.
Έτσι, το ημερήσιο δανειστικό επιτόκιο της FED διαμορφώνεται άμεσα στο 2,75%. Επρόκειτο για την έβδομη διαδοχική αύξηση μετά την 30η Ιουνίου του 2004, την οποία όμως είχαν προεξοφλήσει οι οικονομικοί αναλυτές.
Προηγουμένως, για ικανό χρονικό διάστημα, τα βασικά επιτόκια της FED είχαν καθηλωθεί σε ένα επίπεδο που ήταν πρωτοφανώς χαμηλό σε βάθος χρόνου 40 ετών.
Η Fed επαναβεβαίωσε στην ανακοίνωσή της ότι οι πληθωριστικοί κίνδυνοι για την ομοσπονδιακή οικονομία σε μακροπρόθεσμο, έστω, ορίζοντα «είναι υπό έλεγχο».
Κατά τους αναλυτές, οι αμερικανοί επιχειρηματίες δεν θα δυσκολευτούν τώρα να μετακυλίσουν στον καταναλωτή τις αυξήσεις των προϊόντων τους.Τονίζεται πάντως στην ανακοίνωση της Fed ότι η αναζωπύρωση στις τιμές των καυσίμων «δεν είχε ιδιάζουσα επίπτωση» στο σύνολο του τιμάριθμου, κάπως περισσότερο -δέχεται η Fed- ότι «επηρεάστηκαν οι τιμές των τροφίμων».
Κατά την Fed «ομαλά εξελίσσεται και ο ρυθμός ανάπτυξης της ομοσπονδιακής οικονομίας» παρά «την αύξηση της τιμής των καυσίμων». «Καλή και ομαλά εξελισσόμενη» κρίνει τέλος την κατάσταση στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ η Fed.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό
- Τραμπ: Η συμφωνία για τη Γροιλανδία είναι υπό διαπραγμάτευση – Παίρνουμε ό,τι θέλουμε χωρίς καθόλου κόστος
- Δεν εξερράγη στον αέρα το αεροσκάφος που μετέφερε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης και την Ελληνίδα αεροσυνοδό
- Τι είναι το «βουβό κύμα» swell που σκότωσε τον αξιωματικό του Λιμενικού στο Άστρος
- Στη Σάλκε ο Τζέκο (pic)
- Νέα υπόθεση revenge porn στην Κρήτη: Αποπειράθηκε να την βιάσει ενώ έστειλε γυμνές φωτογραφίες σε φίλη της
- Κήρυξη του Δήμου Τήλου σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας