
«Ορεκτικό» τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο πριν το δείπνο Καραμανλή-Ερντογάν
Λίγο πριν ο Κώστας Καραμανλής δειπνήσει με τον Τούρκο ομόλογό του στις Βρυξέλλες, η τουρκική Πολεμική Αεροπορία προχωρούσε σε... μπαράζ παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο.
31
Λίγο πριν ο Κώστας Καραμανλής δειπνήσει με τον Τούρκο ομόλογό του στις Βρυξέλλες, η τουρκική Πολεμική Αεροπορία προχωρούσε σε… μπαράζ παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο.
Αρμόδιες πηγές του ΓΕΕΘΑ παρατηρούσαν ότι οι παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου τη Δευτέρα από τουρκικά αεροσκάφη ήταν οι περισσότερες που έχουν καταγραφεί το τελευταίο οκτάμηνο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, 37 τουρκικά αεροσκάφη διείσδυσαν στο Αιγαίο χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως (13 σχηματισμοί) και σε 36 περιπτώσεις παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο στο βόρειο, κεντρικό και νότιο Αιγαίο.
Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, ενώ σε μία περίπτωση η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Παίκτης της Μπόρνμουθ τέθηκε εκτός ομάδας καθώς φέρεται να συνομιλούσε ερωτικά με ανήλικη
- Κρήτη: Μέσα σε 12 δευτερόλεπτα εκτέλεσε τον 20χρονο με έξι σφαίρες στον κορμό – Τι έδειξε ιατροδικαστική εξέταση
- Βίντεο σοκ από το Ηράκλειο: Άνδρας πιάνει κεφαλοκλείδωμα την πρώην σύντροφό του και τη σέρνει στο πάτωμα
- Η απουσία του Ιράν από τη Μπιενάλε και η γεωπολιτική της τέχνης
- Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε νέο προπονητικό κέντρο – Πού θα κατασκευαστεί
- Yποπτο κρούσμα χανταϊού εντοπίστηκε την Ισπανία – 32χρονη γυναίκα υποβάλλεται σε εξετάσεις
