Την Κυριακή οι πρώτες επαφές Παπούλια με την ηγεσία της Εκκλησίας
Στον πανηγυρικό εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας, στην Μητρόπολη Αθηνών, παρέστη το πρωί της Κυριακής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Παπούλιας. Το μεσημέρι παραθέτει στο Προεδρικό Μέγαρο γεύμα προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου και των 12 μελών της ΔΙΣ.
38
Στον πανηγυρικό εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας, στην Μητρόπολη Αθηνών, παρέστη το πρωί της Κυριακής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έφθασε στο Μητροπολιτικό Ναό της Αθήνας στις 9:30 το πρωί και στη διάρκεια της δοξολογίας ανέγνωσε το «Σύμβολο της Πίστεως» και το «Πάτερ ημών», όπως προβλέπει το τελετουργικό.
Ο μητροπολίτης Νέας Σμύρνης Συμεών μίλησε για τη σημασία που έχει η σημερινή εορτή της Ορθοδοξίας για όλους, τονίζοντας ότι είναι ημέρα περισυλλογής, ενώ κάνοντας τον συσχετισμό με το αρνητικό κλίμα που επικρατεί τον τελευταίο καιρό, υπενθύμισε ότι και άλλες φορές η Εκκλησία έχει περάσει από μεγάλες κρίσεις.
Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, φεύγοντας από το ναό, τόνισε ότι είναι παραδείγματα οι μάρτυρες της Ορθοδοξίας για τους νεότερους και ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος επισήμανε τη σημασία της Κυριακής της Ορθοδοξίας, κάνοντας το συσχετισμό με την κρίση που περνά η Εκκλησία.
Το μεσημέρι της Κυριακής, ο κ. Παπούλιας παρέθεσε προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου και των 12 μητροπολιτών-μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο.
Λαμπρός εορτασμός στο Φανάρι
Mε λαμπρότητα εορτάστηκε στην Κωνσταντινούπολη η Κυριακή της Ορθοδοξίας. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προέστη σε πανηγυρική θεία λειτουργία, στο τέλος της οποίας λιτάνευσε τις εικόνες στον περίβολο του Ναού του Αγίου Γεωργίου, σε ανάμνηση της μακρινής επετείου λήξης της εικονομαχίας.
Επικεφαλής του πολυπληθούς εκκλησιάσματος στο Ναό του Αγίου Γεωργίου ήταν φέτος ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Νίκος Τσιαρτσιώνης, ενώ το ΠΑΣΟΚ εκπροσώπησε ο πρώην πουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Πέτρος Ευθυμίου.
Για να υπογραμμίσει το σημερινό εορτασμό, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η Σύνοδος οργανώνουν μουσική συναυλία της Γλυκερίας στο μεγαλύτερο συναυλιακό χώρο της Κωνσταντινούπολης, το Μέγαρο Λουτφί Κιρντάρ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: Ο Τραμπ βιάζεται να κλείσει τη συμφωνία, ο Ζελένσκι συναντά τους Ευρωπαίους και μεγάλο μέρος της χώρας δεν έχει ρεύμα
- Υπόθεση Παναγόπουλου: Ερευνούν τη διαδρομή του χρήματος οι Αρχές – Οι εταιρείες «οχήματα» και η παραίτηση Στρατινάκη
- Πυρηνικά «σύννεφα» πάνω από τον πλανήτη – Η λήξη της συμφωνίας New Start και το Ρολόι της Αποκάλυψης
- «Μελανί Αντουανέτα»: Περούκες, οργή και «όχι άλλα φέουδα» στην πρεμιέρα της Μελάνια Τραμπ
- Σκύλος: Από που προκύπτουν οι ανεπιθύμητες συμπεριφορές του
- Σοκαριστικά στοιχεία για τις «θεραπείες μεταστροφής» στην ΕΕ – Πρώτη η Ελλάδα στη ντροπιαστική λίστα





