38

Ποινική δίωξη κατά του προέδρου Πρωτοδικών Ευάγγελου Καλούση για ένα κακούργημα και τέσσερα πλημμελήματα αναμένεται να ασκηθεί τη Δευτέρα. Τη δίωξη παρήγγειλε την Παρασκευή στον εισαγγελέα Εφετών Κυριάκο Καρούτσο ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς.

Όπως μετέδωσε η ΝΕΤ, στον Καλούση θα απαγγελθούν κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα σε βαθμό κακουργήματος, καθώς και για τα πλημμελήματα της δωροδοκίας κατά συρροή, απόπειρας εκβίασης, παράβασης καθήκοντος και διευκόλυνσης προώθησης αλλοδαπών γυναικών.

Στο μεταξύ, ένα εντυπωσιακό εύρημα φαίνεται να προκύπτει από το άνοιγμα λογαριασμού του προφυλακισμένου Ι.Γιοσάκη στην Εμπορική Τράπεζα, έπειτα από εντολή του κ. Σανιδά. Συγκεκριμένα, στο λογαριασμό βρέθηκε ποσό ύψους 3.000 ευρώ, που φέρεται να κατέθεσε το 2003 γυναίκα δικαστής, η οποία ήδη ελέγχεται από τον Αρειο Πάγο.

Σειρά κατηγοριών θα απαγγελθούν και εναντίον του δικηγόρου Θεσσαλονίκης, Γεώργιου Νικολακόπουλου -πρώην δικηγόρος του Ιάκωβου Γιοσάκη- και του επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων Ευστράτιου Βαλυράκη.

Πρόσκληση στον ποινικολόγο Αλ.Κατσαντώνη να καταθέσει απηύθυνε ο αντιεισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ