28

Έως τις 6 Ιουνίου 368.055 μαθητές θα μετακινηθούν με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τις καθιερωμένες ανοιξιάτικες εκδρομές τους.

Το υπουργείο Παιδείας απέστειλε στα υπουργεία Δημόσιας Τάξης, Μεταφορών και Εμπορικής Ναυτιλίας, καθώς και σε όλες τις περιφερειακές και νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας, όλα τα συγκενρωθέντα στοιχεία που αφορούν τις σχολικές εκδρομές.

«Η προσπάθεια αυτή», αναφέρει το ΥΠΕΠΘ, «έχει σκοπό να δραστηριοποιηθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς, ώστε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, να εξασφαλισθούν υπέρ όλων των μαθητών-εκδρομέων, όλων των σχολείων της χώρας, ασφελέστερες μετακινήσεις και ποιοτικότερη διαμονή και ψυχαγωγία».

Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αφορούν στον αριθμό μετακινουμένων μαθητών και σχολικών μονάδων ανά ημέρα μετακίνησης, μεταφορικό μέσο, μαζί με το σχετικό συνολικό διάγραμμα.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία μέχρι 6 Μαϊου θα μετακινηθούν με αεροπλάνα, πλοία, τρένα και λεωφορεία συνολικά 368.055 μαθητές. Απ αυτούς 27.586 με αεροπλάνα, 257.213 με λεωφορεία, 77.688 με πλοία και 5.568 με τρένα.



Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ