71

Παράταση μέχρι το τέλος Απριλίου πήρε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να καταλήξουν σε μια κοινά αποδεκτή θέση για τη διαχείριση και τον έλεγχο των έργων που εντάσσονται στο Γ ΚΠΣ, αλλά και για τα έργα για τα οποία η Κομισιόν έχει εκφράσει αμφιβολίες για το σύννομο με το Κοινοτικό Δίκαιο της κατασκευής τους.

Παράλληλα, μεταξύ της ελληνικής και της ευρωπαϊκής πλευράς συμφωνήθηκε να γίνει και νέα συνάντηση στις αρχές Απριλίου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, την Τρίτη πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες συνάντηση μεταξύ των υφυπουργών Οικονομίας Χ.Φώλια και ΠΕΧΩΔΕ Θ.Ξανθόπουλου με το γενικό διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Επιτροπής της Κομισιόν, Τζ.Μίντοους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα συστήματα διαχείρισης και ελέγχου των παρεμβάσεων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το υπουργείο στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι επήλθε συμφωνία επί της αρχής για ορισμένα θέματα που αφορούν τη διαχείριση και τον έλεγχο των έργων, ενώ παρουσιάστηκαν οι θέσεις της Κομισιόν και έγιναν αντιπροτάσεις.



Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ