Αυτόματη η υποβολή του Ε9 για τους χρήστες του Taxisnet σύμφωνα με την ΓΓΠΣ
Hλεκτρονικά θα μπορούν να υποβάλουν το E9 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οι φορολογούμενοι, ανεξάρτητα αν έχουν καταθέσει τη δήλωσή τους στην εφορία ή την έχουν αποστείλει ταχυδρομικώς, μέσω νέας ηλεκτρονικής εφαρμογής που προσφέρει στους χρήστες του Taxisnet η ΓΓΠΣ.
88
Hλεκτρονικά θα μπορούν να υποβάλουν το E9 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οι φορολογούμενοι, ανεξάρτητα αν έχουν καταθέσει τη δήλωσή τους στην εφορία ή την έχουν αποστείλει με το ταχυδρομείο.
Με βάση ειδικό πρόγραμμα αυτόματης συμπλήρωσης του E9 που έχει εκπονήσει για τους χρήστες του Taxisnet η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, οι φορολογούμενοι θα «παρακάμπτουν» τους γρίφους του νέου εντύπου, συμπληρώνοντας ένα μικρό ερωτηματολόγιο με τα περιουσιακά τους στοιχεία.
Συγκεκριμένα με βάση το νέο πρόγραμμα, ο φορολογούμενος θα καλείται να απαντήσει σε απλές ερωτήσεις όπως π.χ. αν το ακίνητό του είναι διαμέρισμα ή μονοκατοικία και ανάλογα με την απάντηση θα συμπληρώνεται αυτομάτως ο σχετικός κωδικός πάνω στο έντυπο.
Με τον τρόπο αυτό οι ιδιοκτήτες ακινήτων που χρησιμοποιούν το Taxisnet θα υποβάλουν ηλεκτρονικά το έντυπο, αποφεύγοντας τους «σκοπέλους» που συνεπάγεται η έγγραφη κατάθεσή του, σύμφωνα με την «Ημερησία».
H συγκεκριμένη ηλεκτρονική εφαρμογή που θα δοθεί σε όλους τους φορολογούμενους – χρήστες του Τaxisnet περιέχει σημαντικές πληροφορίες, όπως έτοιμα ευρετήρια δρόμων που διευκολύνουν τη συμπλήρωση του E9.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η εντυπωσιακή επιχείρηση μεταφοράς της Λίντσεϊ Βον στις ΗΠΑ (vid)
- Κρήτη: Βρέθηκε ο 52χρονος που είχε εξαφανιστεί στα Χανιά
- «Κανείς υπεράνω του νόμου. Δεν ήταν πρίγκιπας ποτέ» – H οικογένεια της Βιρτζίνια Τζουφρέ για τη σύλληψη του Άντριου
- «Στα τάρταρα» η εμπιστοσύνη των Ελλήνων στους θεσμούς – Τι γίνεται στην υπόλοιπη ΕΕ
- Πάτρα: Περίεργη διάρρηξη στο σπίτι που έμεναν οι δύο αδερφές που βρέθηκαν νεκρές
- Διπλό χτύπημα στη Σαντορίνη – Ρίχτερ σε εστίαση και καταλύματα

