71

Την παραίτησή του υπέβαλε την Πέμπτη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο μητροπολίτης Καλύμνου, Λέρου και Αστυπάλαιας Νεκτάριος, λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση του Απόστολου Βαβύλη, με τον οποίο είχε γνωριστεί και διατηρούσε φιλικές σχέσεις.

Η παραίτηση του κ. Νεκτάριου δεν έγινε δεκτή από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, πιθανόν όμως να υπάρξει αντικατάσταση του μητροπολίτη μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Για την υποβολή της παραίτησης του ο μητροπολίτης Καλύμνου, Λέρου και Αστυπάλαιας ενημέρωσε το μεσημέρι της Πέμπτης το νομάρχη Δωδεκανήσου, Γιάννη Μαχαιρίδη, με τον οποίο είχε συνάντηση, ενώ για μια ακόμη φορά τον διαβεβαίωσε ότι όλα όσα λέγονται εναντίον του για την υπόθεση αυτή και για άλλες, είναι συκοφαντίες.

Στο νησί της Καλύμνου πάντως στη διάρκεια των τελευταίων ημερών υπάρχουν έντονες αντιδράσεις και αρκετοί τοπικοί παράγοντες έχουν ζητήσει την απομάκρυνση του μητροπολίτη, ενώ παράλληλα έχουν προχωρήσει και σε καταγγελίες προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, στο οποίο υπάγονται οι μητροπόλεις της Δωδεκανήσου.

Αργότερα την Πέμπτη ωστόσο η Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία διέψευσε ότι ο κ. Νεκτάριος υπέβαλε την παραίτησή του, την οποία είχε ανακοινώσει το μεσημέρι, με δήλωση του, ο νομάρχης Δωδεκανήσου, Γιάννης Μαχαιρίδης.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ