Καταστράφηκαν τα αρχεία της ΕΥΠ για τον Βαβύλη, σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ
Ακαρπη απέβη η ΕΔΕ που διεξήχθη στην ΕΥΠ για τα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο και αφορούσαν στο πρόσωπο του Απ.Βαβύλη. Σύμφωνα με το πόρισμα, τα αρχεία έχουν καταστραφεί από τις 13 Μαρτίου 2000, «κάτω από συνθήκες που παρεκκλίνουν των ισχυόντων».
71
Ακαρπη απέβη η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) που διεξήχθη στην ΕΥΠ για τα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο και αφορούσαν στο πρόσωπο του Απόστολου Βαβύλη. Σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ, τα αρχεία έχουν καταστραφεί από τις 13 Μαρτίου 2000, «κάτω από συνθήκες που παρεκκλίνουν των ισχυόντων».
Η έρευνα στο αρχείο της ΕΥΠ είχε διαταχθεί αμέσως μετά τη δημοσίευση των σχετικών εγγράφων στον Τύπο. Απέβη ωστόσο άκαρπη, αναγκάζοντας τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιώργο Βουλγαράκη να δώσει εντολή στο διοικητή της ΕΥΠ, πρέσβη Ιωάννη Κοραντή, να διατάξει ΕΔΕ, προς διερεύνηση της υπόθεσης.
Ο τελευταίος έδωσε εντολή για την ΕΔΕ στις 22 Φεβρουαρίου. Από την εξέταση προέκυψε πως τα έγγραφα έχουν καταστραφεί, από τις 13 Μαρτίου του 2000, κάτω από συνθήκες που παρεκκλίνουν των ισχυόντων.
Ο φάκελος της ΕΔΕ παραδόθηκε από το διοικητή της ΕΥΠ στον υπουργό στις 9 Μαρτίου και αυτός με τη σειρά του τον απέστειλε την Πέμπτη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Στα Γιάννενα ο τέταρτος σταθμός της «Ιθάκης» – Με 7 ρήξεις και ένα διακύβευμα ο Τσίπρας στην Ήπειρο
- «Την έκανα follow, μπορείτε να κοιμηθείτε»: Τίτλοι τέλους στην κόντρα Μαίρη Συνατσάκη- Κατερίνα Καινούργιου
- Hellenic Train: Ακυρώνονται δρομολόγια του Οδοντωτού λόγω πτώσης δέντρων
- Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ έδωσαν τελεσίγραφο σε Ουκρανία και Ρωσία να τερματίσουν τον πόλεμο μέχρι τον Ιούνιο
- Νέα διάκριση για Μουζακίτη και Καρέτσα: Στους κορυφαίους νέους παίκτες σύμφωνα με το CIES (pics)
- Βιολάντα: Κατασκευαστικό λάθος φαίνεται να ευθύνεται για την έκρηξη – Χωρίς έλεγχο για 12 χρόνια οι σωληνώσεις