Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου από τις 17 Μαρτίου στην Αθήνα
Με πλούσιο πρόγραμμα ανοίγει τις πύλες του το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στην Αθήνα. Το Φεστιβάλ ξεκινά στις 17 και θα ολοκληρωθεί στις 24 Μαρτίου. Από τις 25 μέχρι τις 31 του μήνα μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη.
38
Με πλούσιο πρόγραμμα ανοίγει τις πύλες του το πρώτο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στην Αθήνα, που έρχεται να εμπλουτίσει και να αναβαθμίσει το Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου. Πολλές ταινίες σε διάφορες θεματικές από πολλές γαλλόφωνες χώρες του κόσμου φέτος δίνουν μία νέα πολιτιστική χροιά υψηλών αξιώσεων που τιμά και την ένταξη της Ελλάδας στη Διεθνή Οργάνωση της Γαλλοφωνίας.
Για τους λάτρες του σινεμά η μεγάλη αυτή γαλλόφωνη γιορτή αρχίζει στην Αθήνα στις 17 και θα ολοκληρωθεί στις 24 Μαρτίου στους κινηματογράφους Απόλλων, Αττικόν Filmcenter και Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου, για να μεταφερθεί από τις 25 μέχρι τις 31 του μήνα στη Θεσσαλονίκη και στις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας.
Η παρουσίαση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Δήμο Αθηναίων, που έχει αναλάβει υπό την αιγίδα του την εκδήλωση, από την δήμαρχο Ντόρα Μπακογιάννη και τους διοργανωτές, το διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Αλαίν Φόρ, την μορφωτική ακόλουθο της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα Φανί Ομπέρ Μαλορί, τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Μιχάλη Δημόπουλο και τον πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ) Διαγόρα Χρονόπουλο.
Το επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει τρεις ενότητες, αφενός, όπως πάντα, τις ανέκδοτες γαλλόφωνες στην πλειονότητά τους παραγωγές του 2004, και αφετέρου ταινίες για νέους και ένα αφιέρωμα στις «μαγικές στιγμές του Γαλλόφωνου Κινηματογράφου». Στο κυρίως μέρος πρόκειται να προβληθεί σε ειδική προβολή και η ταινία «Επιλεγμένες στιγμές από τις Ιστορίες του κινηματογράφου» του θρυλικού δημιουργού Ζαν Λικ Γκοντάρ.
Ιδιαίτερη έμφαση στο μέρος που αφορά τους νέους έδωσε η κ. Μαλορί, εξηγώντας ότι το πρόγραμμα αυτό ενισχύθηκε φέτος με τρεις ταινίες, για τις οποίες θα υπάρχουν και ειδικές προβολές για οικογένειες, ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί η προβολή των ταινιών για 2.500 παιδιά που θα πάνε στο σινεμά με τα σχολεία τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Κίνηση: «Έμφραγμα» στον Κηφισό – Σε ποιους άλλους δρόμους καταγράφονται τα μεγάλες καθυστερήσεις
- Η δύσκολη εξίσωση με τους ξένους διαιτητές των πλέι οφ τίτλου
- Κρήτη: Θρίλερ με την εξαφάνιση της 43χρονης – Νεκρός ο πρώην σύντροφός της – Τι λέει ο γιος της αγνοούμενης
- Σήμερα κρίνεται εάν η κυβερνητική παράταξη έχει έστω και επίφαση σεβασμού τους θεσμούς
- ΠΑΣΟΚ: Μετά τους Δελφούς ο Ανδρουλάκης πάει Κάραβελ – Η συνεδρίαση της Κ.Π.Ε., το νέο Πολιτικό Συμβούλιο και οι νέες ισορροπίες
- Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στο Θέατρο «Δόρα Στράτου»
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στις 12 η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας 13 βουλευτών της ΝΔ – Συναγερμός στο Μαξίμου
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442