Προδικαστική διαδικασία της ΕΕ εντός του Μαρτίου για τον «βασικό μέτοχο»
Την προδικαστική διαδικασία για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας σχετικά με το νόμο για τον «βασικό μέτοχο» ενδέχεται να ενεργοποιήσει, ακόμη και εντός του Μαρτίου, η Κομισιόν, καθώς, όπως φαίνεται, ούτε η «πολιτική παρέμβαση» Αλογοσκούφη έπεισε την ΕΕ.
27
Την προδικαστική διαδικασία για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας σχετικά με το νόμο για τον «βασικό μέτοχο» ενδέχεται να ενεργοποιήσει, ακόμη και εντός του Μαρτίου, η Κομισιόν.
Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, η συνάντηση του κ. Γ.Αλογοσκούφη με τον αρμόδιο επίτροπο κ. Τσαρλς Μακ Κρίβι δεν φαίνεται να άλλαξε τα δεδομένα, καθώς η πολιτική παρέμβαση του υπουργού προσέκρουσε στη θέση του Ιρλανδού επίτροπου θα ακολουθήσει τη θέση των υπηρεσιών του.
Σύμφωνα με πηγές της Κομισιόν που πεικαλείται η εφημερίδα, η εισήγηση που έχει δεχθεί ο επίτροπος από τις υπηρεσίες του αλλά και τον αρμόδιο γενικό διευθυντή, κ. Α.Σάουμπ, είναι να ενεργοποιήσει την προδικαστική διαδικασία για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας.
Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη εβδομάδα, ο εκπρόσωπος του επιτρόπου είχε δηλώσει ότι η Κομισιόν περιμένει συμπληρωματικές πληροφορίες από την ελληνική κυβέρνηση για το θέμα του «βασικού μετόχου». Πάντως, τη Δευτέρα, ο κ. Αλογοσκούφης διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν προσκόμισε καμία συμπληρωματική πληροφορία, επαναλαμβάνοντας ότι έκανε απλώς περιορίστηκε σε μια πολιτική ενημέρωση του επιτρόπου, που θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη από εκπρόσωπο της κυβέρνησης.
Η Κομισιόν έχει δεχθεί καταγγελίες από ιταλικές επιχειρήσεις, οι οποίες θεωρούν ότι θίγονται από τη νέα νομοθεσία, καθώς επίσης και από ελληνικές. Οι ίδιες πηγές θεωρούν επίσης ότι, εκτός απροόπτου, η ενεργοποίηση της προδικαστικής διαδικασίας θα αποφασιστεί μέσα στο Μάρτιο, δεδομένου ότι οι καταγγέλλοντες έχουν ζητήσει από την Επιτροπή να πάρει θέση το συντομότερο δυνατόν, επικαλούμενοι οικονομική ζημία, που μπορεί να υποστούν.
Αν τελικά αποφασιστεί η ενεργοποίηση της προδικαστικής διαδικασίας, τότε θα σταλεί «προειδοποιητική επιστολή» στην κυβέρνηση, η οποία θα κληθεί να απαντήσει εντός δύο μηνών στις αιτιάσεις της Κομισιόν. Σε περίπτωση μη ικανοποιητικής απάντησης, ενεργοποιείται το δεύτερο και τελευταίο στάδιο της διαδικασίας αυτής, που είναι η επιστολή αιτιολογημένης γνώμης, όπου ζητείται συμμόρφωση εντός δύο μηνών, ενώ το ακριβώς επόμενο στάδιο είναι η κατάθεση της προσφυγής στο Δικαστήριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συρία: Έτοιμο το προκαταρκτικό πλαίσιο για τον τερματισμό των συγκρούσεων ανάμεσα στη Δαμασκό και τους Κούρδους
- FT: Οι αυτοκινητοβιομηχανίες απορρίπτουν την πρόταση της ΕΕ για «made in Europe» οχήματα
- Βαθμολογία UEFA: Η Ελλάδα ξανά στην 11η θέση
- Σαχάρα το Ηράκλειο – «Πνίγηκε» από την αφρικανική σκόνη
- Europa League: Πρόκριση στα πλέι οφ για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, νίκη 8άδας η Ρόμα – Η βαθμολογία
- Γκολ και highlights από τα παιχνίδια του Europa League (vids)

