
Πτήσεις με κίνδυνο τη ζωή τους εκτελούν οι πιλότοι του ΓΕΣ
Με κίνδυνο τη ζωή τους φαίνεται ότι εκτελούν πτήσεις οι πιλότοι του ΓΕΣ, καθώς όπως παραδέχθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου αντισυνταγματάρχης Λάζος, ο Στρατός Ξηράς δεν έχει υιοθετήσει τους διεθνείς κανονισμούς ασφάλειας για την ανάπαυση των πιλότων.
43
Με κίνδυνο τη ζωή τους φαίνεται ότι εκτελούν πτήσεις οι πιλότοι του Γενικού Επιτελείου Στρατού, καθώς όπως παραδέχθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ αντισυνταγματάρχης Λάζος, ο Στρατός Ξηράς δεν έχει υιοθετήσει τους διεθνείς κανονισμούς ασφάλειας για την ανάπαυση των πιλότων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, το Ναυτικό και η Αεροπορία έχουν υιοθετήσει τους κανονισμούς του ICAO και του ΝΑΤΟ, βάσει των οποίων η περίοδος ανάπαυσης είναι «ο χρόνος στον οποίο τα πληρώματα υποχρεούνται να αναπαύονται καθημερινά».
Ο χρόνος αυτός «δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερος από 12 ώρες, από τις οποίες τουλάχιστον οι οκτώ συνεχόμενες θα πρέπει να είναι ώρες ύπνου».
Ωστόσο, στο ΓΕΣ η «ανάπαυση των πληρωμάτων» αφορά δύο πράγματα:
– Αποφεύγεται η πραγματοποίηση συνεχούς πτήσης διάρκειας μεγαλύτερης των τριών ωρών.
– Δεν πραγματοποιούνται από το ίδιο πλήρωμα περισσότερες από έξι ώρες πτήσης μέσα στο 24ωρο.
Το ΓΕΣ διευκρινίζει ότι «έχουν δοθεί οδηγίες προς τις Μονάδες Αεροπορίας Στρατού να λαμβάνονται από τις διοικήσεις επιπρόσθετα μέτρα περιορισμού των παραπάνω χρόνων πτήσης, με σκοπό την προάσπιση της ασφάλειας των πτήσεων».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μπρους Γουίλις: 41 εκατ. δολάρια πουλήθηκε η θρυλική έπαυλη που έζησε με την Έμα Χέμινγκ
- Τι είπε ο Ιτούδης για την ήττα από τη Μονακό και τα play offs της Euroleague
- Θεσσαλονίκη: Ανήλικη κατήγγειλε τον βιασμό της από 21χρονο μετά από κατανάλωση αλκοόλ
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό για το φινάλε της Β’ φάσης του πρωταθλήματος
- Γερμανία: Ένας νεκρός, τέσσερις σοβαρά τραυματίες από έκρηξη υπόγειας διάβασης
- Αργία Πρωτομαγιάς: Πότε μεταφέρεται – Τι ισχύει φέτος
