«Κύμα» αποκρατικοποιήσεων ΔΕΚΟ σχεδιάζει η κυβέρνηση από τον Απρίλιο
Ως τον Απρίλιο προωθείται η πρώτη αποκρατικοποίηση ήδη εισηγμένης ΔΕΚΟ από την κυβέρνηση. Για τον λόγο αυτό, ετοιμάζεται νομοθετική ρύθμιση η οποία θα επιτρέπει τη μείωση του ποσοστού που κατέχει το Δημόσιο σε ορισμένες ΔΕΚΟ, όπως η ΔΕΗ και ο ΟΠΑΠ.
88
Στις αποκρατικοποιήσεις εναποθέτει πλέον η κυβέρνηση τις ελπίδες της για αναστροφή του αρνητικού κλίματος στην οικονομία. H πρώτη κίνηση αποκρατικοποίησης ήδη εισηγμένης ΔΕΚΟ, σχεδιάζεται να γίνει ως τις αρχές Απριλίου.
Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση προωθεί νομοθετική ρύθμιση η οποία θα επιτρέπει τη μείωση του ποσοστού που κατέχει το Δημόσιο σε ορισμένες ΔΕΚΟ, όπως η ΔΕΗ και ο ΟΠΑΠ, σύμφωνα με την «Ημερησία».
Οι διαρθρωτικές κινήσεις στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο, αφορούν:
– Την εισαγωγή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο ΧΑ το δεύτερο εξάμηνο του έτους, μέσω της διάθεσης ποσοστού 20%- 30% του μετοχικού του κεφαλαίου.
– Την επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματος της Εμπορικής Τράπεζας (ανεξαρτήτως ενιαίας συμφωνίας με την ΟΤΟΕ), ώστε αυτή να ιδιωτικοποιηθεί.
– Σταδιακή μείωση του ποσοστού που κατέχει το Δημόσιο στην Αγροτική τράπεζα στο 51%, από το 85% που κατέχει σήμερα.
– Την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ με ταυτόχρονη εκχώρηση του μάνατζμεντ σε διεθνή εταίρο. Προϋπόθεση είναι η θετική έκβαση της συμφωνίας για την εθελούσια έξοδο και την παράλληλη αλλαγή κανονισμού εργασίας του Οργανισμού.
– Την εισαγωγή στο ΧΑ του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ κόντρα στη Θέλτα (pic)
- Καιρός: «Ψυχρό μέτωπο» έρχεται την Παρασκευή – Θα περάσει και από την Αττική
- Νορβηγία: Διαψεύδει τον Τραμπ – Δεν οργανώνει εκδήλωση για την Παλαιστίνη «μαζί με το Συμβούλιο Ειρήνης»
- Τον Δημήτρη Παπαστεργίου δίνει ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου Βιολάντα – Τι απαντά ο υπουργός
- Ρόδος: Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης – Από τις έρευνες αποκαλύφθηκε υπόθεση απάτης με δύο αστυνομικούς
- Γκλαβάς στο in: «Προπονητικό κέντρο για τις εθνικές ομάδες στο ΟΑΚΑ, προσπαθούμε να φέρουμε τουρνουά WTA στην Αθήνα»
