71

Στην Ολομέλεια του ΣτΕ συζητήθηκε την Παρασκευή ο «βασικός μέτοχος», με αφορμή αίτηση της εταιρείας Ακτωρ. Ο εισηγητής της υπόθεσης Χ.Ράμμος πρότεινε να τεθεί προδικαστικό ερώτημα στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για το βασικό μέτοχο.

Ειδικότερα, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε την Παρασκευή η αίτηση της εταιρίας Ακτωρ, με την οποία ζητά να ανασταλεί η άρνηση της Ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης να της χορηγήσει πιστοποιητικό διαφάνειας για διαγωνισμό που αφορούσε στην κατασκευή του δημαρχιακού μεγάρου Θεσσαλονίκης, προϋπολογισμού 46,7 εκατ. ευρώ.

Ο εισηγητής της υπόθεσης, σύμβουλος Επικρατείας Χ.Ράμμος, πρότεινε να σταλεί για το θέμα του βασικού μετόχου προδικαστικό ερώτημα στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Ακόμα, υποστήριξε ότι είναι αντίθετοι στο Κοινοτικό Δίκαιο οι περιορισμοί που βάζει το ελληνικό Σύνταγμα για το βασικό μέτοχο.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

ΑΠΕ