71

Οι εκατέρωθεν αγωγές του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και του Σάββα Ξηρού συζητήθηκαν την Πέμπτη στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, το νοσοκομείο απαιτεί από τον καταδικασθέντα για την υπόθεση της 17Ν το ποσό των 19.000 ευρώ για την περίοδο της νοσηλείας του. Ο ίδιος ο Ξηρός δεν παρέστη στο δικαστήριο, παρά την αρχική άδεια που του χορηγήθηκε επί τούτου από την εισαγγελία Πειραιώς. Ωστόσο, ο εισαγγελέας τελικά απεφάνθη ότι δεν ήταν απαραίτητη η μεταγωγή.

Το νοσοκομείο επίσης δεν εκπροσωπήθηκε νομικά στο δικαστήριο, ενώ από την πλευρά του Σάββα Ξηρού κατέθεσαν η σύντροφός του, Αλίσια Ρομέρο, και ένας δημοσιογράφος, οι οποίοι υποστήριξαν ότι ο Ξηρός ήταν κρατούμενος της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και όχι νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ